Today News

Angst voor Omicron in India! Na Delhi-UP, dit keer ook avondklok in deze staat

Nieuw-Delhi: Te midden van groeiende gevallen van Omicron in het hele land, keert het tijdperk van beperkingen terug. Na Delhi-Mumbai is in Uttarakhand een avondklok ingesteld. De staatshoofdminister Pushkar Singh Dhami zei dat er een avondklok is ingesteld vanwege het groeiende aantal gevallen van Corona. Er geldt een avondklok van 23.00 uur tot 05.00 uur.

Er worden parlementsverkiezingen gehouden in de staat

De komende twee maanden zullen naar verwachting ook de verkiezingen voor de staatsvergadering worden gehouden en de verkiezingscommissie houdt de situatie hier in de gaten. De deelstaatregering heeft aangekondigd een avondklok in te stellen in de nasleep van Omicron. Tijdens de avondklok mogen alleen mensen met essentiële diensten reizen. Volgens de gegevens zijn de vaccinatie-activiteiten in de kiesstaten geïntensiveerd, zodat meer mensen beide doses van het vaccin vóór de verkiezingen kunnen nemen. Ook is meer voorzichtigheid geboden in deze nationale staten.

Volgens de deelstaatregering wordt in Uttarakhand zeer snel gevaccineerd en heeft 100% van de mensen in de staat de eerste dosis van het vaccin gekregen. Echter, Omicron kwam de dag ervoor ook in de staat en het eerste geval werd hier gemeld.

Lees meer: ​​Hoogste Omicron-zaak in Delhi, Corona-zaak breekt ook record van 7 maanden

Chief Secretary SS Sandhu zei in een bevel dat de avondklok tot nader order van kracht zou blijven van 23.00 uur tot 05.00 uur op maandag. De avondklok stelde echter het verkeer van essentiële diensten zoals gezondheidszorg, voertuigen met gezondheidswerkers, ambulances en postdiensten vrij. Ook de productie, het transport en de distributie van LPG, benzine en diesel worden van het verbod uitgezonderd.

Avondklok in Delhi vanaf vandaag

In de hoofdstad Delhi wordt vanaf vanavond een avondklok ingesteld na het hoogste aantal Omicron-gevallen in het land. Bovendien is er al een avondklok ingesteld in Uttar Pradesh, Madhya Pradesh, Gujarat, Karnataka, Maharashtra en Haryana. Op dit moment zijn er 578 Omicron-gevallen in het land, waarvan Delhi het hoogste aantal van 142 gevallen heeft. Afgezien hiervan staat Maharashtra op de tweede plaats met 141 gemelde gevallen van Omicron.

Live uitzending

    ,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button