Today News

BJP vormt alliantie met Captain Amarinder en Shiromani Akali Dal in Punjab

Nieuw-Delhi: In Punjab zal de Bharatiya Janata Party (BJP) deelnemen aan de Assemblee-verkiezingen in samenwerking met het Punjab Lok Congress van voormalig Chief Minister Amarinder Singh en Shiromani Akali Dal (SAD) (Verenigd) van Sukhdev Singh Dhindsa. Deze informatie werd maandag verstrekt door de minister van de Unie, Gajendra Shekhawat. Eerder ontmoetten de voormalige Punjab-chef-minister en de nieuw gevormde Punjab Lok-congresleider Amarinder Singh en Rajya Sabha-lid Dhindsa de topleiders van de saffraanpartij, waaronder de nationale president van de Shah en de BJP, JP Nadda, in de residentie van de minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah van de Unie. De vergadering besloot dat de BJP, de partij van de kapitein en de partij van Dhindsa samen zouden deelnemen aan de verkiezingen voor de Punjab-vergadering.

Alle drie zullen hetzelfde manifest hebben

Na de bijeenkomst zei Shekhawat tegen verslaggevers: “Vandaag is officieel aangekondigd dat de partij van Amarinder Singh en de partij van Dhindsa samen zullen strijden tegen de komende Punjab Assembly-verkiezingen.” Shekhawat, de verkiezingsleider van de BJP in Punjab, zei dat een gezamenlijke commissie bestaande uit twee leiders van elke partij zou worden gevormd om de overeenkomst voor het delen van de zetels af te ronden. Hij kondigde aan dat er een gezamenlijk manifest van de driepartijenalliantie zou komen.

Binnenkort wordt een beslissing genomen over het delen van stoelen

We willen u laten weten dat alle partijen volop campagne voeren voor de parlementsverkiezingen van volgend jaar. Minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah en Nadda hielden ook een bijeenkomst. Nu wordt er gesproken over zetelverdeling voor de Punjab Assembly-verkiezingen. De verkiezingen in Punjab kunnen in januari volgend jaar worden aangekondigd. In een dergelijke situatie zijn BJP, Kapitein en Dhindsa bezig met het afronden van de zetelverdeling om gezamenlijk deel te nemen aan de verkiezingen.

Verkiezingen zullen worden gehouden in 116 zetels

Er wordt aangenomen dat de BJP deze keer zijn geluk zal beproeven in de steden Punjab. Laat ons weten dat van de in totaal 117 zetels in deze staat, er 40 stedelijke zetels zijn. Waar BJP kandidaten kan plaatsen. Hierdoor kunnen er zelfs in het stedelijke kiesdistrict van 51 cm, waar de stedelijke stemmen hoger zijn, BJP-kandidaten zijn. Ook kunnen de partij van Kapitein Amarinder Singh (Punjab Lok Congress) en Sukhdev Dhindsa’s SAD (United) kandidaten strijden in landelijke gebieden.

Live uitzending

    ,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button