Today News

Chandigarh Municipal Corporation verkiezingsresultaten, hechte strijd tussen BJP en AAP

Chandigarh: Het tellen van de stemmen voor 35 zetels van Chandigarh Municipal Corporation begint vandaag vanaf 9.00 uur. Deze keer heeft de Aam Aadmi-partij de toetredingsverkiezing trilateraal gemaakt. Tot nu toe zijn de resultaten van 11 zetels bekend gemaakt. Tot dusver was de belangrijkste strijd tussen de BJP en het congres. Binnen de eerste twee uur na het tellen van de stemmen werden de boeken van het congres en de Aam Aadmi-partij geopend. Tot nu toe heeft AAP 5 zetels gewonnen, BJP 4 zetels en Congress 2 zetels.

Laat ons weten dat de resultaten van de Chandigarh Municipal Corporation-verkiezingen vanmiddag bekend zullen worden gemaakt, gezien de Assemblee-verkiezingen die volgend jaar zullen worden gehouden, wordt deze verkiezing als heel bijzonder beschouwd. De stemming vond plaats op 24 december 2021 in 35 afdelingen van Chandigarh Municipal Corporation. In deze afdelingen strijden in totaal 203 kandidaten. Op dit moment is er een felle strijd gaande tussen de Aam Aadmi-partij en de BJP bij de verkiezingen van Chandigarh Municipal Corporation. Chandramukhi Sharma van de Aam Aadmi-partij werd verslagen door congressecretaris Galv van afdeling 13. Sachin won met 275 stemmen. Dit is een grote duw voor de Aam Aadmi-partij.

Verkiezingsupdate Chandigarh Municipal Corporation

De resultaten van de Chandigarh Municipal Corporation-verkiezingen komen langzaam naar buiten. Tot nu toe zijn de resultaten van 11 zetels bekend gemaakt. Laat weten dat er in 35 kiesdistricten van Chandigarh stemmen worden geteld. Er is een felle strijd gaande tussen Aam Aadmi Party en BJP. AAP won 5 zetels, BJP won 4 zetels en Congress won 2 zetels. Aan de andere kant verloor voormalig burgemeester van Chandigarh Debesh Modgir. AAP-kandidaat Yogesh Dhingra won van afdeling nr. 25. Deze stoel was belangrijk voor de BJP omdat het de afdeling was van BJP-president Arun Sood. Tegelijkertijd won AAP ook van afdelingen 17 en 21. Laat weten dat AAP-kandidaat Jasbir Singh Laddi heeft gewonnen van afdeling nr. 21. Dus Damanpreet Singh van de partij heeft gewonnen van afdeling nr. 17, terwijl de Aam Aadmi-partij leidt van afdeling nr. 26.

De zittende burgemeester van de Bharatiya Janata Party (BJP) Ravikant Sharma verloor van de kandidaat van de Aam Aadmi Party (AAP), Damanpreet Singh. Deze informatie is naar voren gekomen in de tot dusverre op maandag bekendgemaakte resultaten. Het tellen van de stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen die hier op vrijdag worden gehouden, is aan de gang en de resultaten worden naar verwachting maandagmiddag bekend gemaakt. De AAP heeft tot nu toe vijf wards gewonnen, terwijl het congres en de BJP er elk twee hebben gewonnen. Ravikant Sharma verloor zijn zetel aan Damanpreet Singh in Ward No. 17 met een marge van 828 stemmen. Voormalig burgemeester en BJP-kandidaat Debesh Mudgil verloor van AAP’s Jasbir van Ward No. 21 met 939 stemmen. Voor 35 afdelingen van het gemeentelijk bedrijf zijn negen telcentra ingericht. Het aantal afdelingen was 26 in 2016 en is nu gestegen tot 35. Traditioneel waren er bij gemeenteraadsverkiezingen die om de vijf jaar werden gehouden een sterke concurrentie tussen de Bharatiya Janata-partij (BJP) en het congres, maar met de komst van de Aam Aadmi-partij is de strijd nu drieledig geworden.

Ontdek wat de resultaten de vorige keer waren

In 2016 won de BJP-Akali-alliantie 20 van de 26 afdelingen. Tegelijkertijd kreeg het congres slechts vier zetels. De Akali’s wonnen de ene zetel en de Independent de andere. Het is afwachten wie deze verkiezingen gaat winnen. Deze verkiezing kan ook een impact hebben op de overwinning bij de parlementsverkiezingen. In een dergelijke situatie is de uitslag van deze verkiezing erg belangrijk.

Allround deze keer Er is concurrentie

Laat ons u vertellen dat er deze keer allround concurrentie is bij de verkiezingen van Chandigarh Municipal Corporation. BJP, AAP en Akali Dal Plus staan ​​op het veld. Laat ons weten dat dit de eerste keer is dat de Aam Aadmi-partij haar geluk beproeft bij de gemeenteraadsverkiezingen. Tegelijkertijd heeft de Akali Dal zich afgesplitst van de BJP en een alliantie aangegaan met de BJP. Dus in die zin zijn de resultaten van deze periode erg belangrijk.

Live uitzending

    ,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button