Today News

China heeft van Bangladesh een ‘wapen’ gemaakt om India kwaad te doen, deze samenzwering is aan de gang

Nieuw-Delhi: China roept nu de hulp in van Bangladesh om India te omsingelen en zijn penetratie in de Indische Oceaan te versterken. Ongeveer 250 onderzeeër- en marine-experts uit China komen volgende week naar Bangladesh, waar ze een jaar zullen blijven. De experts zullen de eerste onderzeeërbasis van Bangladesh bouwen, die zal worden gebouwd door het Chinese staatsbedrijf Poly Technology Inc. Of het maken van PTI.

Het is dus een punt van zorg voor India.

Dit is van verdere zorg voor India, aangezien het project China dichter bij belangrijke Indiase marinebases zal brengen. Volgens inlichtingenbronnen zullen meer dan 235 experts van het Chinese staatsbedrijf PTI op 5 januari in Bangladesh aankomen en daar tot 31 december blijven. Deze experts zullen toezicht houden op de bouw van BNS Sheikh Hasina, de eerste onderzeeërbasis van Bangladesh.

Lees meer: ​​Angst voor Omicron in India! Na Delhi-UP, dit keer ook avondklok in deze staat

De Chinese basis in Bangladesh zal in 2027-28 klaar zijn

Een overeenkomst ter waarde van Rs 10.300 crore werd in 2017 ondertekend tussen China en Bangladesh voor de bouw van de basis, waarbij het Chinese bedrijf PTI de verantwoordelijkheid kreeg om de basis te bouwen. De basis zal in 2027-28 klaar zijn. China verkocht in 2013 twee van zijn oude 035B-klasse onderzeeërs aan Bangladesh, de eerste onderzeeër die in 2016-17 werd opgenomen in de marine van Bangladesh, genaamd Navigation en Joyatra.

Wapens worden opgeslagen

De nieuwe onderzeeërbasis wordt gebouwd, onderhouden, gerepareerd, getraind en geëxploiteerd, evenals opgeslagen wapens. Het werktempo is de afgelopen twee jaar laag geweest, maar nu bereiden Chinese experts zich voor om het zo snel mogelijk af te ronden.

China’s oog op de oostkust van de Indiase marine

Zodra de basis is gebouwd, zullen de bases aan de oostkust van de Indiase marine onder directe Chinese aandacht komen. Er zijn ook zeer gevoelige bases zoals Visakhapatnam, waar de nucleaire onderzeeërs van de Indiase marine leven. China heeft sinds de jaren 2000 zijn militaire aanwezigheid in buurland India vergroot.

Lees meer: ​​​​Deze test is erg belangrijk voor elk mens, ken de geweldige voordelen ervan

Dit zijn de nieuwe bases van het Chinese leger

De havens van Gwadar in Pakistan en Hambantota in Sri Lanka zijn inmiddels nieuwe bases geworden voor de Chinese marine. In een dergelijk scenario is er een mogelijkheid van een nieuwe uitdaging voor de Indiase marine door nieuwe spelers in de Indische Oceaan te landen in de vorm van Bangladesh.

Live uitzending

    ,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button