Today News

Corona: Hoe gaat het met de twee mensen met Omicron?

Bangalore: De intrede van Omicron in India heeft de spanningen doen toenemen. De rijksoverheid heeft bevestigd dat er in Karnataka twee gevallen van Omicron, een nieuwe vorm van coronavirus, zijn gemeld. Nu is de vraag wie zijn deze twee mensen die besmet zijn gevonden in deze nieuwe versie? Volgens overheidsgegevens zijn beide patiënten mannen van 6 en 48 jaar. Tot nu toe werd gezegd dat beide Zuid-Afrikanen zijn, maar volgens de laatste informatie is een van deze 46-jarige patiënten Indiaas.

Waar wordt de indiaan aangevallen?

Een van de twee Omicron-gevallen die in Karnataka zijn gevonden, is een Zuid-Afrikaans staatsburger en de andere is een Indiase inwoner van Bangalore. De Afrikaanse man is teruggekeerd naar Dubai. Er is geen reisgeschiedenis van de Indianen gevonden en het is niet duidelijk hoe de infectie hem heeft bereikt. Deze persoon is arts van beroep. Tot nu toe zijn 37 internationale vluchten aangekomen uit landen met een hoog risico, met 7976 passagiers die in India zijn aangekomen. Daarvan zijn tot nu toe 10 passagiers positief getest op corona. Er zijn coronamonsters opgestuurd voor genoomsequencing.

Deze symptomen zijn gezien

Indiërs die op 21 november met Omicron waren besmet, klaagden over koorts en pijn in het lichaam. Het monster is vervolgens op 22 november genomen. Hij kwam positief terug in het onderzoek. Hij werd op de 25e opgenomen in het ziekenhuis, waar hij op de 27e werd ontslagen. De huisarts zit momenteel thuis in isolatie. Zijn primaire contactpersoon 13 en secundaire contactpersoon 205 werden gevonden. Corona-positief werd gevonden bij 3 personen in primair contact en 2 bij secundair contact.

Lees verder; De introductie van een nieuwe vorm van corona in India, er zijn voor het eerst 2 gevallen van Omicron gevonden

Zoveel gevallen in 29 landen

De regering zegt dat er tot nu toe 373 gevallen van Omicron-vorm zijn gemeld in 29 landen en dat India de situatie in de gaten houdt. Een functionaris van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zei: “Het is te vroeg om te beoordelen of omikron meer dodelijke infecties veroorzaakt dan andere vormen, waaronder delta, of minder dodelijk.” De WHO noemt Omicron een reden tot bezorgdheid. “We leven in een onderling verbonden wereld, dus het was niet onverwacht”, zei Poonam Kshetrapal Singh, regionaal directeur van de WHO voor Zuidoost-Azië, toen het Omicron-incident in India aan het licht kwam. “Het benadrukt dat alle landen het toezicht moeten verhogen, waakzaam moeten zijn, snel vanuit het buitenland moeten detecteren en maatregelen moeten nemen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen”, zei hij.

Live uitzending

,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button