Today News

Corona: Twee nieuwe vaccins, Kovavax en Corvavax, wachten op goedkeuring, waarmee het totaal op 8 komt.

Nieuw-Delhi: In India zijn grote beslissingen genomen te midden van groeiende gevallen en gevaren van de Coroner Omicron-variant. Nu heeft de SEC de goedkeuring aanbevolen van Malnupiravi-medicijnen, waaronder Kovavax en Corvevax. Het SEC-panel (subject matter committee) van CDSO-wetenschappers heeft voorwaardelijke goedkeuring aanbevolen van DCGI voor toepassing van COVOVAX- en CORBEVAX-vaccins van Serum Institute of India en BIOLOGICAL E voor toepassing van personen ouder dan 18 jaar.

Tot nu toe zijn er 6 vaccins goedgekeurd in India

In India zijn tot nu toe zes coronavaccins goedgekeurd. Deze omvatten Covaxin Kovidshield Johnson & Johnson Moderna Sputnik V en Zydus-vaccin (Zycov-D). In een dergelijk scenario zouden er alleen in India 8 vaccins worden gemaakt als deze twee Covovax- en Corbevax-vaccins door DCGI werden goedgekeurd.

De WHO heeft het COVOVAX-vaccin goedgekeurd

Niet alleen dat, de SEC heeft ook een aanbeveling naar DCGI gestuurd voor goedkeuring van anti-covid-medicijn Malnupiravi in ​​India. Op 27 december vond een virtuele bijeenkomst van CDSCO’s wetenschappelijke panel SEC plaats, waar werd besloten een aanbeveling naar DCGI te sturen voor goedkeuring van zowel vaccins als anti-covid medicijnen in India. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vóór 17 december het Kovavax-vaccin bij het Serum Instituut goedgekeurd.

Het Serum Instituut ontwikkelt het COVOVAX-vaccin

Het COVOVAX-vaccin van het Amerikaanse bedrijf Novavax, dat 90,4 procent effectief bleek te zijn in de derde fase van proeven in de Verenigde Staten en Mexico, en 89,7 procent in de derde fase van proeven in Groot-Brittannië. Het Serum Institute of India maakt het in India. Naast COVOVAX heeft de SEC DCGI’s voorwaardelijke goedkeuring aanbevolen van het biologische e-vaccin, CORBEVAX. Het CORBEVAX-vaccin voor biologische E is een “recombinante eiwitsubeenheid” gemaakt van het spike-eiwit van het virus. Corbevax, gemaakt van deze technologie, is momenteel het eerste vaccin dat is goedgekeurd door Kovid. Naast de Covovax- en Corbevax-vaccins, heeft de SEC aanbevolen dat DCGI het anti-covid-medicijn Malnupiravi van Mark Company goedkeurt.

Malnupiravi wordt gegeven aan patiënten met een milde corona

We vertellen u dat Malnupiravi een anti-covid-medicijn is dat tijdens de behandeling aan een persoon met covid wordt gegeven met milde tot matige symptomen, zodat hij niet ernstig geïnfecteerd raakt en naar het ziekenhuis gaat. In klinische onderzoeken uitgevoerd bij covid-patiënten met een hoog risico verminderde dit medicijn ernstige ziekte en mortaliteit met 30 procent.

    ,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button