Today News

De food officer schreef zoiets op Facebook over ‘Bapu’, ontslag op staande voet

Raipur: Nadat een hindoeïstische religieuze leider denigrerende opmerkingen maakte over Mahatma Gandhi in Chhattisgarh, wordt een regeringsfunctionaris nu beschuldigd van het maken van denigrerende opmerkingen over de Vader van de Natie op sociale media. De deelstaatregering vervolgens geschorst de officier.

Beledigende opmerkingen op Facebook

De assistent-voedselfunctionaris van het Raipur-district, Sanjay Dubey, is door de deelstaatregering ontslagen wegens het maken van denigrerende opmerkingen tegen Mahatma Gandhi op Facebook, zeiden hoge staatsfunctionarissen hier maandag. Ambtenaren zeiden dat het ministerie van Voedsel, Civiele Bevoorrading en Consumentenbescherming een verblijfsbevel voor Dube heeft uitgevaardigd.

In het bevel stond dat de beledigende en denigrerende opmerkingen van officier Dubey op sociale media over de vader van de natie Mahatma Gandhi een schending waren van de Chhattisgarh Public Service (Conduct) Rules. Dus Sanjay Dubey is per direct geschorst.

Bapu in de krantenkoppen van sociale media

De beledigende opmerkingen van Kalicharan Maharaj over Mahatma Gandhi worden zondag besproken op sociale media in de hoofdstad Raipur. Er wordt beweerd dat Dubey op dat moment ook beledigende opmerkingen maakte over Mahatma Gandhi op Facebook.

Volgens een screenshot dat viraal ging op sociale media, zou Dubey, terwijl hij reageerde op een opmerking van een man genaamd Piyush Kumar op Facebook, hebben gezegd: “Gandhi is geen natie, en de meerderheid van dit land beschouwt hem niet als de vader van de natie.” Vader van de Natie is ook geen grondwettelijke titel. Hij die sprak over het met zijn eigen lichaam verdelen van het land, heeft het land in twee├źn gedeeld. Hij is verantwoordelijk voor de moord op miljoenen mensen.

Mijn telefoon is gehackt: ambtenaren

Nadat de opmerking viraal ging op sociale media, verduidelijkte Dubey in een bericht op Facebook dat ‘iemand mijn mobiel heeft gehackt en beledigende woorden heeft geschreven over Mahatma Gandhi in Piyush Kumar GK in mijn naam. Ik heb enorm veel respect voor Gandhiji. Hij is een pionier op het gebied van natievorming. Ze zijn mijn eer.’

SSC

(Screenshot van Facebook-bericht)

Bapur belediging in Dharma Sangsad

Eerder maakte Kalicharan Maharaj denigrerende opmerkingen tegen de Vader van de Natie tijdens zijn toespraak op de laatste dag van de tweedaagse Dharma Sangsad op zondagavond in Ravanabhatha Maidan in de hoofdstad Raipur en prees hij zijn moordenaar Nathuram Godse.

Ambtenaren van de districtspolitie van Raipur zeiden maandag dat de politie een zaak had aangespannen tegen Kalicharan Maharaj op het politiebureau van Tikrapara in de stad op basis van beschuldigingen van congresleider Promod Dubey.

Politiefunctionarissen zeiden dat er een zaak is aangespannen tegen Kalicharan Maharaj op grond van secties 505 (2) van het Indiase wetboek van strafrecht (verklaringen die aanzetten tot vijandigheid, haat of vijandigheid tussen verschillende klassen) en 294 (obsceen gedrag).

Wat betreft de opmerkingen van Kalicharan Maharaj, zei Chhattisgarh Chief Minister Bhupesh Baghel dat er streng wordt opgetreden tegen iedereen die de samenleving probeert te vergiftigen.

(Met taalinvoer)

Live uitzending

    ,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button