Today News

De Ludhiana-bombardementen waren gepland in Duitsland, ontdek het hele verhaal van de ontploffing

Nieuw-Delhi: Een terrorist van de Khalistani-organisatie Sikhs for Justice is gearresteerd in een rechtszaak tegen de rechtbank in Ludhiana. De arrestaties vonden echter niet plaats in India, maar in Duitsland, zo’n 6.000 kilometer van India. Hoe Jaswinder Singh Multani van plan was een bom tot ontploffing te brengen in Ludhiana, Punjab, terwijl hij in Duitsland zat, komt nu aan het licht.

Het bombardement is gemaakt in Duitsland

Jaswinder Singh Multani, een terrorist van de Sikh-organisatie Sikhs for Justice, had zich verstopt in Efa, Duitsland. Deze Jaswinder Multani zat vroeger in Duitsland en spande samen tegen India. De Pakistanen wilden hun droom verwezenlijken om India aan stukken te scheuren en dit spel van terrorisme blies de rechtbank in Ludhiana op. Indiase instanties hebben geloofwaardig bewijs geleverd van Jaswinder Multani’s hand in de Ludhiana-explosie in de buurt van Duitsland. De twee landen hielden gesprekken op hoog niveau en vervolgens arresteerde de Duitse politie Jaswinder Multani in een stad genaamd Fat.

Lees meer: ​​De overheid deelde 60.000 tablet-smartphones uit onder de studenten, kijk wat er is gebeurd

Jaswinder Multani promootte het Khalistani-terrorisme in Pakistan en India. Multani stuurde samen met zijn Pakistaanse begeleiders voortdurend ladingen wapens zoals handgranaten, explosieven en pistolen naar Punjab. Indiase agentschappen waren een complete bundel van deze multani aan het voorbereiden. Ondertussen, tijdens de aanhoudende boerenbeweging in India, spande deze Multani samen om onrust en onrust te creëren en het werd onthuld door Jeevan Singh, die in februari van dit jaar in Maharashtra werd gearresteerd.

Plan om de boerenleider te vermoorden

Jeevan Singh vertelde de Speciale Cel dat Jaswinder Multani hem, terwijl hij in Duitsland zat, hem had gevraagd de boerenleider Balbir Rajewal te vermoorden en dat hij ook wapens had gekregen van Madhya Pradesh. Een onderzoek naar de mobiele telefoon van Jeevan Singh bracht later aan het licht dat hij contact had gehad met Khalistani Multanis in Duitsland, die de openbare orde wilde verstoren door een boerenleider aan de grens met Tsinghu te vermoorden. De politie van Delhi droeg vervolgens Jiban Singh over aan de politie van Punjab.

Jaswinder Multani is een inwoner van Hoshiarpur, Punjab. Zijn ouders wonen nog steeds in het dorp Mumkeria in Mansurpur. Ze zegt dat haar zoon lange tijd met zijn broers en zussen in Duitsland heeft gewoond en geen contact heeft met het huis. De vader van Jaswinder Multani zei dat de 45-jarige Multani niet naar India is gekomen of contact met hem heeft opgenomen na zijn vertrek naar Duitsland. Maar terwijl hij in Duitsland was, bleef Multani een belangrijk onderdeel van de anti-Indiase Khalistani-beweging. Multani deed vorig jaar zelfs enthousiast mee aan het referendum 2020.

Kabels met betrekking tot Pakistaanse kolonel

Jaswinder Multani’s Wire Babbar Khalsa-terrorist Harbinder Singh alias Rinda Sandhu is ook betrokken bij Wadhwa Singh Babbar, het hoofd van Babbar Khalsa International. Onderzoeken tot nu toe hebben ook uitgewezen dat Rinda ook betrokken was bij de Ludhiana-ontploffing samenzwering met Multani. Volgens de bron kregen de opsporingsdiensten ook de details van het gesprek tussen hem en de Pakistaanse kolonel, dat met de Duitse dienst werd gedeeld. Hoewel Multani werd gevangengenomen, zit Harbinder Singh Rinda nog steeds ondergedoken in Pakistan.

Een reeks bewijzen verzameld door het onderzoeksbureau na de explosie in Ludhiana heeft Khanna bereikt vanuit Ludhiana. Gagandeep Singh, een inwoner van Khanna die omkwam bij de ontploffing in de rechtbank en het is nu bekend dat Gagandeep Singh 48 uur voor de ontploffing in een hotel in Khanna verbleef met zijn vriendin.

Blijf bij de vrouw in het hotel

De ontslagen Punjab-politieagent Gagandeep Singh verbleef voor de explosie in Ludhiana op 23 december bij een vrouwelijke Punjab-politieagent in een hotel in Khanna. Het is vernomen dat Gagandeep een kamer voor 24 uur had geboekt, maar het hotel binnen 5-6 uur verliet en deze keer had hij ook een tas in zijn hand.

Lees meer: ​​​​Coronabom ontploffing op medische universiteit! 31 MBBS-studenten zijn getroffen

De CCTV-camera van het hotel toont een mysterieuze vrouw met een dakraam en een tas. Nu moet de Punjab-politie uitzoeken of de vrouw die bij Gagandeep in het hotel was, niet de vrouwelijke Punjab-politieagent is die is gearresteerd. De politie kwam er ook achter dat Gagandeep Singh, die bij de explosie om het leven kwam, geen terrorist was, maar naar de gevangenis ging wegens drugsbezit.

Plan om de platenkamer op te blazen

Gagandeep Singh kreeg twee jaar gevangenisstraf en gedurende deze tijd werd hij ook ontslagen bij de Punjab-politie. Terwijl ze in de gevangenis zaten, kwamen drugshandelaren in contact met de Khalistanis. Gagandeep wilde de rechtbank opblazen om het bewijsmateriaal tegen hem te vernietigen. De Pakistaanse ISI is in verband gebracht met drugshandelaren in de gevangenis in de Gagandeep-samenzwering. De politie van Punjab heeft verschillende anderen gearresteerd in verband met de zaak en wordt ondervraagd.

Live uitzending

    ,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button