Today News

De overheid heeft 80.000 tablets en smartphones uitgedeeld onder de studenten, kijk wat er met hen is gebeurd

Lucknow: Voor de verkiezingen in Uttar Pradesh maakte de regering van Yogi Adityanath bekend 10 miljoen tablets en smartphones onder de studenten te gaan verdelen. De regering lanceerde de campagne (Yogi Sarkar Free Tablet Scheme) op 25 december, de verjaardag van voormalig premier Bharat Ratna Atal Bihari Vajpayee.

Op 25 december werden 80.000 tablets uitgedeeld

Op 25 december deelde Yogi Adityanath Sarkar tablets en smartphones uit aan 60.000 studenten in het Ekna Stadium in Lucknow. Maar nu komt er informatie naar buiten die de regering wakker heeft gemaakt. Het is vernomen dat de studenten zijn begonnen met het verkopen van tablets van de overheid.

Mensen adverteren voor het verkopen van tablets op OLX

Op de online portal OLX hebben veel mensen reclame gemaakt voor de verkoop van tablets die van de overheid zijn verkregen. Dit is het geval wanneer 60 duizend of 0,6% van de 10 miljoen smartphone-tablets zijn uitgedeeld. Een soortgelijk incident vond plaats vóór de verkiezingen van 2017, toen de toenmalige Chief Minister van Uttar Pradesh, Akhilesh Yadav, laptops uitdeelde aan 12 klasstudenten. Ook toen waren er berichten dat veel studenten laptops verkochten.

Waarom mensen tablets en smartphones verkopen die de Yogi Adityanath-regering aan studenten heeft uitgedeeld voor een betere toekomst. Om daar achter te komen, belde ons team met een jonge man genaamd Himanshu Gupta. Himanshu Gupta heeft ook een advertentie op OLX geplaatst om UP-tablets van de overheid te verkopen.

Mensen zeiden dat de reden voor het verkopen van tablets:

Volgens Himanshu werd de tablet gevonden door zijn zus. De jaarlijkse vergoeding van zijn college is meer dan 3 lakhs, wat zijn welvarende familie gemakkelijk kan betalen. Hij heeft veel telefoons en tablets in huis. In deze situatie had hij de hulp van de overheid niet nodig. Toch heeft de regering gegeven, die ze nu willen verwijderen.

Lees meer-UP: Samajwadi Party heeft zo’n verkiezingsbelofte gedaan, getrolld op sociale media!

Zal de regering haar beleid overwegen?

Het invoeren van gratis regelingen vóór verkiezingen is niets nieuws in India. Bijna elke partij deelt op dezelfde manier gratis elektriciteit-water uit, soms gratis fietsen, soms gratis laptops-tablets-smartphones. In deze situatie, na het nieuws over de verkoop van gratis gedistribueerde tablets aan studenten in Uttar Pradesh, kan de regering opnieuw gratis projecten overwegen.

Live uitzending

    ,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button