Today News

Delhi heeft het hoogste aantal Omicron-gevallen, Corona-zaak breekt ook record van 6 maanden

Nieuw-Delhi: In de hoofdstad Delhi geldt vanaf maandagavond een avondklok. Maar vóór vandaag is het aantal nieuw geïnfecteerde corona’s toegenomen. Sinds 6 juni zijn er in Delhi op één dag maximaal 331 nieuwe gevallen gemeld en is ook een patiënt overleden. Het besmettingspercentage in de hoofdstad is inmiddels opgelopen tot nul komma zes procent.

Omicron-gevallen nemen ook toe in Delhi en de hoofdstad heeft Maharashtra in dit opzicht ingehaald. Momenteel is het aantal Omicron-gevallen in India gestegen tot 578. Hiervan heeft Delhi het hoogste aantal van 142 Omicron-gevallen en Maharashtra staat op de tweede plaats met 141 Omicron-gevallen gemeld.

Corona’s record in Delhi

Het nieuwe geval van corona heeft het record van de afgelopen 7 maanden in Delhi verbroken en het besmettingspercentage ligt gedurende twee opeenvolgende dagen boven de 0,5%. Volgens de gegevens zijn er in Delhi 331 nieuwe gevallen van corona gemeld en zijn er 144 genezen. Daarnaast is één patiënt overleden. In de afgelopen 24 uur zijn er 48589 getest in Delhi en nu is het besmettingspercentage gestegen tot 0,68%.

Het hoogste aantal gevallen van coronavirus is sinds maandag 6 juni geregistreerd in Delhi en het hoogste aantal positieve sinds 2 juni. Eerder, op 6 juni, stond het aantal coronagevallen op 331. Op dit moment is het totale aantal actieve gevallen in Delhi 1289, waarvan 692 in thuisisolatie.

Avondklok is van kracht vanaf vandaag

De avondklok gaat maandag vanaf 23.00 uur in in Delhi in verband met de groeiende prevalentie van corona. Deze korting wordt gegeven aan patiënten en zwangere vrouwen, inkopen van benodigdheden en reizen naar treinstations, bushaltes en luchthavens. Het verbod geldt van 23.00 uur tot 05.00 uur.

Lees meer: ​​Omicron: aantal gevallen in het land is gestegen tot 578, de regering van Delhi heeft richtlijnen uitgevaardigd

Vrijgesteld van de avondklok zijn onder meer overheidsfunctionarissen die betrokken zijn bij hulpdiensten, rechters en gerechtelijke functionarissen, medisch personeel en leden van de media. Bovendien zullen personen die voor coronaire immunisatie gaan, worden vrijgesteld van het tonen van een geldige identiteitskaart en tijdsbewijzen in het vaccinatiecentrum. Studenten en kandidaten die deelnemen aan de wervingstest mogen geldige identiteitskaarten en toelatingskaarten tonen.

Er wordt een geel alarm afgegeven

Zondag werden in Delhi 290 gevallen van corona geregistreerd en was het besmettingspercentage 0,55 procent. Als het besmettingspercentage twee dagen achter elkaar 0,5 procent blijft, wordt er een ‘gele’ waarschuwing gegeven.

Met de uitgifte van ‘Yellow Alert’ werden alle beperkingen van kracht, waaronder avondklok, sluiting van scholen en universiteiten, halvering van de capaciteit van metro en bus, sluiting van onnodige winkels en winkelcentra.

Live uitzending

    ,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button