Today News

Delhi: Scholen, bioscoopzalen gesloten, winkels gaan paar voor paar open! De vergadering van vandaag van de Chief Minister

Nieuw-Delhi: Delhi Chief Minister Arvind Kejriwal zal vandaag (dinsdag) een evaluatievergadering op hoog niveau houden te midden van groeiende gevallen van coronavirus en de dreiging van een nieuwe vorm van Omicron. Om 12.00 uur zal een belangrijke vergadering worden gehouden op het secretariaat van Delhi. De vergadering kan overwegen om een ​​Graded Response Action Plan (GRAP) te implementeren.

Wat is een Graded Response-actieplan?

Als GRAP effectief is in Delhi, kunnen scholen, bioscopen en sportscholen gesloten zijn. Winkelcomplexen en winkelcentra zullen oneven-even open zijn. Na de tweede coronagolf in het hele land heeft de regering van Delhi in juli 2021 het Graded Response Action Plan (GRAP) aangenomen om de derde coronagolf aan te pakken. Onder GRAP, wanneer opsluiten, wanneer te sluiten en wanneer te openen in Delhi. Alerts werden gecreëerd op 4 niveaus onder GRAP.

Lees meer- Groot nieuws in Ludhiana-ontploffingszaak! Jaswinder Multani gearresteerd in Duitsland

Gele waarschuwing kan worden afgegeven in Delhi

In Delhi zijn zondag 290 coronagevallen en een besmettingsgraad van 0,55 procent. Maandag werden in Delhi 331 nieuwe gevallen van corona gemeld en het besmettingspercentage bereikte 0,68 procent. Volgens de GRAP-waarschuwing zal, als een positief percentage van 0,5 procent wordt geregistreerd gedurende 2 opeenvolgende dagen, een gele waarschuwing van niveau 1 worden geïmplementeerd in Delhi onder het Graded Response Action Plan. Als het infectiepercentage meer dan 1 procent is, wordt niveau-2, dat wil zeggen oranje waarschuwing, afgegeven als niveau 3 of meer dan 2 procent meer dan 2 procent is, oranje waarschuwing en als niveau-4, dat wil zeggen meer dan 5 procent rood alarm wordt gegeven uitgegeven.

Houd er rekening mee dat Level-1, d.w.z. gele waarschuwing, wordt afgegeven wanneer het positiviteitspercentage gedurende twee opeenvolgende dagen hoger is dan 0,5%. In één week tijd werden 1.500 nieuwe gevallen geregistreerd en hadden 500 patiënten zuurstofbedden nodig.

Wat is open, wat wordt gesloten nadat Yellow Alert van kracht is?

De bouw zal doorgaan, zelfs nadat het gele alarm is afgegeven in Delhi.

– In het regeringskantoor van Delhi zullen 100 procent A-werknemers moeten komen, de overige 50 procent zullen worden geroepen.

Lees meer – Vreemd argument van BJP-Kamerlid – ‘Corruptie tot 1,5 miljoen is niet verkeerd, niet klagen…’

– 50 procent van het personeel komt naar het kabinet. De winkel zal op oneven-even basis open zijn van 10u tot 20u.

Het winkelcentrum is oneven-even geopend van 10.00 tot 20.00 uur.

Elke zone zal slechts één wekelijkse markt hebben met 50 procent verkopers. Restaurants en bars draaien op 50 procent van de capaciteit.

Openbare parken worden geopend. Het hotel gaat open. De kapperszaak gaat open.

Bioscopen, theaters, feestzalen, sportscholen en pretparken worden gesloten.

– Volgens de capaciteit van de metro en bussen in Delhi zal 50 procent van de mensen reizen, maar mogen ze niet staan.

De avondklok is van 22.00 uur tot 05.00 uur.

Het sportcomplex en het zwembad zijn gesloten.

Auto, e-riksja, taxi, landelijke service, twee ritten met snelle service, 5 met maxi-cabine, 11 ritten met RTV.

Live uitzending

    ,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button