Today News

Dit keer zal het Indiase leger een waardig antwoord geven aan China, heb dit grote ‘wapen’!

Nieuw-Delhi: Als China ooit probeert de Siliguri-corridor door de Doklam van Bhutan te duwen, zal het concurreren met de tanks van het Indiase leger. Evenzo zou het heel weinig tijd kosten voor het Indiase leger om Demcho in Ladakh te bereiken.

Inhuldiging van 3 wegen en 24 bruggen

De hoogste weg ter wereld is hier klaar voor. Minister van Defensie Rajnath Singh heeft dinsdag drie wegen en 24 bruggen ingehuldigd, waarvan er vele strategisch belangrijk zijn. Al deze wegen en bruggen zijn aangelegd door de Grenswegen Organisatie (BRO).

De hoogste weg ter wereld is geopend

De belangrijkste van deze wegen verbindt Chushul met Demchok in Ladakh en gaat door de Umling La Pass op een hoogte van 19.300 voet. Deze weg is nog steeds de hoogste weg ter wereld en verbreekt daarmee het record van de Khardungla La Pass Road in Ladakh. Die weg is 18.300 voet hoog. Met deze 52 km lange weg is het nu gemakkelijker om gebieden als Demchok, Hanley in Oost-Ladakh te bereiken. China probeert daar vaak te infiltreren.

China krijgt het juiste antwoord

In 2017 had Sikkim een ​​72 dagen durende impasse met China. In die tijd probeerde China de grenzen van Bhutan, India en China te omsingelen. Daarna stonden de Indiase troepen de Chinese troepen niet toe om op te rukken in Doklam, Bhutan. Nu, als zo’n incident zich opnieuw voordoet, zal het Chinese leger het moeten opnemen tegen de tanks van het Indiase leger.

De nieuwe brug over de weg naar Doklama zal het voor tanks en ander zwaar militair materieel van het Indiase leger gemakkelijker maken om in minder tijd het front te bereiken. Er is een belangrijke weg aangelegd van Moreghat naar Chamurchi in West-Bengalen, die sneller zal kunnen rijden over de grens met Bhutan.

Ook in Ladakh . zijn de voorbereidingen geïntensiveerd

Dinsdag zijn ook de 24 bruggen van de Border Road Organization (BRO) in gebruik genomen. Hiervan zijn 9 bruggen in Jammu en Kasjmir, 5 in Ladakh, 5 in Himachal Pradesh, 3 in Uttarakhand en 1-1 in Sikkim-Arunachal Pradesh. De belangrijkste hiervan zijn de twee bruggen die zijn gebouwd op de DSDBO-weg naar Daulat Ghanti Oldi. De bouw van deze bruggen zal de militaire beweging op alle fronten vergemakkelijken waar Chinese en Indiase troepen de afgelopen anderhalf jaar mee te maken hebben gehad.

Bruggen gebouwd aan de grens met Pakistan

Op de weg van Manali naar Leh zijn ook 6 nieuwe bruggen gebouwd om het verkeer naar Ladakh in elk seizoen te vergemakkelijken. Een 155 meter lange brug is ook ingehuldigd bij Tiding op weg naar de Chinese grens in Arunachal Pradesh. Er is een nieuwe brug geopend bij Gurez, Machil aan de grens met Pakistan, terwijl er een nieuwe brug is gebouwd in de buurt van Chalunka om Siachen te bereiken.

Lees meer: ​​China is geschokt als Duitsland ‘waarheid’ zegt, zei hij sarcastisch

Deze faciliteiten zijn in juni geopend

Er is ook een grote brug geopend op weg naar Munshiyari in Uttarakhand. Dit jaar heeft BRO in totaal 102 wegen en bruggen voorbereid. In juni opende de minister van Defensie 63 strategisch belangrijke bruggen en 12 wegen.

Live uitzending

    ,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button