Today News

Duw naar het Congres voorafgaand aan de verkiezingen in Punjab, Sidhu die hem steunde sluit zich aan bij BJP

Nieuw-Delhi: De BJP profiteert van de politieke onrust in het Punjab-congres. Er zijn gevechten losgebarsten in de congrespartij voorafgaand aan de parlementsverkiezingen van volgend jaar in de staat. Na te zijn verwijderd uit de functie van Chief Minister, vormde Capt Amarinder Singh een alliantie met de BJP door een nieuwe partij te vormen en nu hebben twee huidige Congress MLA’s zich bij de BJP aangesloten.

Sidhu ondersteund

Congres MLA’s Fateh Singh Bajwa en Balwinder Singh Laddi sloten zich dinsdag aan bij de BJP in aanwezigheid van de minister van de Unie voor Punjab Gajendra Singh Shekhawat. Afgezien van deze hebben Kamal Boxi, een prominente leider van de christelijke gemeenschap in Punjab, Madhumit, een gepensioneerde advocaat in het Punjab-Haryana High Court, zakenman Jagdeep Singh Dhaliwal en voormalig cricketspeler Dinesh Mangia zich ook bij de BJP aangesloten.

De oudere broer van Fateh Singh, Pratap Singh Bajwa, wil ook tegen Qadian strijden bij de parlementsverkiezingen en de zittende MLA Fateh Singh was hier boos over. In een dergelijke situatie had Sidhu onlangs de kandidatuur van Fateh Singh gesteund tijdens een verkiezingsbijeenkomst. Nu wordt er gespeculeerd dat er een verkiezingsstrijd te zien zal zijn tussen de twee broers op deze stoel.

Beide MLA’s hebben de partij verlaten

Qadian MLA Fateh Singh Bajwa is de broer van de ervaren congresleider Pratap Singh Bajwa. Naast Bajwa heeft ook Balwinder Singh Laddi, de zittende Congress MLA uit Hargobindpur, zich aangesloten bij de BJP. Punjab Congress-president Navjot Singh Sidhu had vorige week de kandidatuur van de twee MLA’s gesteund, maar nu hebben beiden afscheid genomen van de partij.

Lees meer: ​​Samajwadi Party deed zo’n verkiezingsbelofte, getrolld op sociale media!

De leiders sloten zich aan bij de BJP op een moment dat voormalig Punjab Chief Minister Amarinder Singh en voormalig Union Minister Sukhdev Singh Dhindsa een dag eerder top BJP-leiders hadden ontmoet. Na de bijeenkomst werd een formele alliantie aangekondigd tussen de BJP en de twee leiderspartijen.

De BJP beweert sterk te zijn

Shekhawat verwelkomde de BJP-leiders en zei dat leiders van andere partijen zich bij de BJP voegden naarmate de partij in Punjab sterker werd. De afgelopen dagen heeft de BJP leiders en hoogwaardigheidsbekleders gerekruteerd om haar positie in Punjab te versterken.

De Shiromani Akali Dal, de oudste bondgenoot van de BJP, heeft allianties verbroken in Punjab over drie landbouwwetten in het Centrum. In zo’n situatie zoekt de partij voor de verkiezingen naar een nieuwe alliantie. Met de komst van Amarinder Singh is het kamp van de BJP zeker versterkt, maar behalve het congres, zet de regerende Aam Aadmi-partij in Delhi dit keer ook hard door in Punjab. In een dergelijk scenario worden de verkiezingen voor de Punjab-vergadering interessanter.

Live uitzending

    ,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button