Today News

Geen Engels, geen juridische achtergrond, maar Indiaas meisje wordt juridisch medewerker bij WTO

Rabindra Mahmiya / Jhunjhunu: Swati Sharma uit Rajasthan is geselecteerd als Legal Officer van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) in Genève, Zwitserland. Swati komt uit een klein dorp als Kajra en heeft hard gewerkt om een ​​baan te krijgen in ‘s werelds grootste bedrijf. Zijn reis van een gewoon gezin en kleine stad naar een baan bij de WTO is een voorbeeld voor mensen.

Swati was gemiddeld op school

Swati, een inwoner van Kajra, een klein dorpje in Jhunjhunu, zei: “Als je vastberadenheid hebt en er hard voor werkt, kun je elke plek vinden. Er waren veel moeilijkheden tijdens deze reis. Ik was er niet altijd. Ik was een topstudent. Er was altijd een passie om geweldige dingen te doen. Er was een passie om door te gaan. Ik werd het nooit moe om continu te studeren. Mijn doel was om iets nieuws te leren.”

De droom was om samen te werken met de toporganisaties ter wereld

Over haar basisonderwijs zei Swati: “Haar vader Shivkumar Sharma is een JN in het CBEO-kantoor van Surajgarh Panchayat Samiti. Haar lager onderwijs was op een Hindi medium school in het dorp. Daarna studeerde ze aan de Tagore School in Surajgarh en Dalmia Ik was erg blij dat ik werd toegelaten om het onderwerp te studeren, ik had het gevoel dat ik naar een podium ging. Ik kreeg de volledige steun van mijn familie. In mijn tweede jaar dacht ik erover om af te studeren in internationaal recht. Die droom vervulde ik .. “

Ik heb een zeer uitdagend onderwerp gekozen om te studeren

Swati zei: “Niemand in mijn familie studeerde rechten, maar ik koos een zeer uitdagend onderwerp. De meeste rechtenstudenten op de universiteit hadden een achtergrond in de rechten. Iemands vader was een rechter, iemands naam was een advocaat. Er werd volledige instructie gegeven. De grootste uitdaging was dat ik in het Hindi-medium studeerde. De hele rechtenstudie verliep via Engels.

Lees meer: ​​Een bezemveger neemt ontslag bij een bedrijf met een salaris van Rs 40 lakh, zijn leven werd geschokt door dit ongeval

Vacature bij WTO OMC na zes maanden opleiding

Swati beschrijft de jobaanbieding en zei: “De rechtenstudie eindigde in juli 2020. Om haar droom te vervullen, startte ze TRAI voor onderzoek aan ‘s werelds beste rechtsinstituten. Ondertussen ontmoette ze Dr. Reena Patel, een professor aan Varik University UK. Begeleid onderzoek over internationaal recht in Londen Ik ontmoette Peter Vonden Boss, directeur van het World Trade Institute in Zwitserland, die mijn onderzoek en werk op prijs stelde en me een kans gaf.

De medewerking van ouders is erg belangrijk om elk stadium te bereiken.

Swati beschouwt Indra Nooyi, Geeta Gopi Nathan en wijlen APJ Abdul Kalam als zijn rolmodellen. Hij zei dat elke ouder zich moet concentreren op de vaardigheden van hun kinderen, ze moeten doorgaan. We kwamen uit een middenklassegezin, dus er waren financiële problemen, maar vader liet dat nooit een probleem zijn. Ouderlijke steun is erg belangrijk om elk stadium te bereiken.

Live uitzending

    ,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button