Today News

Groot nieuws in de dreiging van Omicron! De boosterdosis wordt 9-12 maanden na de tweede dosis gegeven

Nieuw-Delhi: Het interval tussen de tweede dosis van het coronavirusvaccin en de boosterdosis kan 9 tot 12 maanden zijn. Er wordt gezegd dat de lacunes voor vaccins die worden gebruikt in het immunisatieprogramma van India momenteel worden uitgewerkt – Kovishield en Kovacsin en binnenkort zal een definitieve beslissing worden genomen.

Wat is het verschil tussen een tweede dosis en een boosterdosis?

Een bron zei dat nadat het Department of Immunization en de National Technical Advisory Group on Vaccines (NTAGI) deze problemen hadden besproken, er een kloof van 9 tot 12 maanden zou kunnen zijn tussen de tweede dosis van het Covid-vaccin en de boosterdosis.

Lees meer – De eerste symptomen van Omicron, te herkennen aan het gehoor

Wanneer krijgen eerstelijnswerkers een boosterdosis?

Premier Narendra Modi kondigde zaterdagavond in zijn toespraak tot de natie aan dat vaccinatie tegen Covid-19 voor adolescenten in de leeftijd van 15-18 jaar vanaf 3 januari zou beginnen, terwijl medisch personeel en eerstelijnswerkers vanaf 10 januari boosterdosis zouden krijgen. Het besluit komt te midden van een golf van covid-gevallen waarbij de ommicron-variant van het coronavirus betrokken is.

Wanneer wordt de boosterdosis aan volwassenen gegeven?

Premier Modi heeft gezegd dat vanaf 10 januari volgend jaar burgers ouder dan 60 en andere ernstige ziekten boosterdoses zullen krijgen op advies van hun artsen. De boosterdosis wordt gezien als de derde dosis vaccin voor vaccinatie, maar premier Modi onthield zich van het gebruik van de term ‘boosterdosis’ die veel wordt gebruikt.

Lees meer – Alleen 60-plussers krijgen een boosterdosis, dit is wat u moet doen om gevaccineerd te worden

Houd er rekening mee dat meer dan 61 procent van de Indiase volwassen bevolking beide doses van het vaccin heeft gekregen. Evenzo ontving ongeveer 90 procent van de volwassen bevolking de eerste dosis.

(Geef taal)

    ,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button