Today News

Groot nieuws in de ontploffing van Ludhiana! Jaswinder Multani gearresteerd in Duitsland

Berlijn: De rechtszaak over de ontploffing van Ludhiana is een groot succes. Jaswinder Singh Multani, beschuldigd van de explosie, is gearresteerd in Duitsland. De Duitse politie heeft op verzoek van India Jaswinder Singh Multani gearresteerd. Jaswinder Singh Multani, beschuldigd in de Ludhiana-rechtszaak, wordt geassocieerd met Sikhs for Justice. Jaswinder werkte onder leiding van de Pakistaanse inlichtingendienst ISI. Hij had in opdracht van de ISI samengespannen om de explosie uit te voeren in een rechtbank in Ludhiana.

Jaswinder leverde wapens aan de militanten

Volgens bronnen was Jaswinder Singh Multani bezig met het leveren van wapens aan Khalistani-terroristen, zodat terroristische aanslagen ook in Mumbai en Delhi konden worden uitgevoerd. De regering-Modi had op het hoogste niveau de Duitse regering verzocht actie te ondernemen tegen de beschuldigde Jaswinder Singh Multani. Jaswinder Singh Multani kreeg wapens uit Pakistan.

Lees meer: ​​​​BJP-regeerde staat om vandaag kabinetsuitbreiding te hebben, ontdek wie minister kan zijn als MLA

Jaswinder spande samen om de boerenleider te vermoorden

Laat ons weten dat Jaswinder Singh Multani samenzweerde om de boerenleider aan de Sinhu-grens met Duitsland te vermoorden. Jaswinder Singh Multani, die werd gearresteerd in de zaak van de bomaanslag in Ludhiana, spande ook samen om boerenleider Rajewal aan de grens met Singu te vermoorden. Jeevan Singh werd een extremist voor moord. Wapens werden geleverd aan Jeevan Singh uit Madhya Pradesh. Maar daarvoor arresteerde de Special Cell of Delhi Police Jeevan Singh in februari 2021.

Volgens bronnen kwam voor het eerst in een zaak de naam van Jaswinder Singh Multani voor de speciale cel. De speciale cel informeerde het centrale agentschap en informeerde tegelijkertijd de boerenleider Rajewal en vroeg hem om beveiliging te nemen.

Jaswinder had contact met Jiban Singh

Jeevan Singh volgde IB en Special Cell met name via sociale media. Volgens de mobiele telefoon van Jeevan communiceert hij met Multani in Duitsland en de mensen van Sikhs for Justice. Een van de motieven was om de openbare orde te verstoren door een boerenleider aan de grens met Singu te vermoorden. De politie van Delhi droeg later Jiban Singh over aan de politie van Punjab.

De aanvaller Gagandeep raakte gewond bij de ontploffing

Laat ons weten dat op 23 december een explosie plaatsvond in een rechtbank in Ludhiana, Punjab, waarbij 1 persoon om het leven kwam en 6 anderen gewond raakten. Later bleek uit een politieonderzoek dat er een explosie plaatsvond terwijl de bom werd geplaatst, en Gagandeep, een ontslagen politieagent uit Punjab die de bom was komen plaatsen, werd bij de ontploffing gedood.

De samenzwering achter de Ludhiana-explosie werd uitgebroed in de gevangenis

Gagandeep was een inwoner van de stad Khanna in Punjab. In 2019 werd er een zaak tegen Gagandeep ingediend op grond van de NDPS-wet en werd hij gearresteerd. Sindsdien zit hij in de centrale gevangenis van Ludhiana. Hij was van plan om de rechtbank van Ludhiana in de gevangenis op te blazen. Gagandeep werd in september van dit jaar vrijgelaten uit de gevangenis.

Lees verder

Met name heeft de politie van Punjab ook de laptop en mobiel van de overleden Gagandeep teruggevonden. Uit het onderzoek is gebleken dat de terrorist Rinda Gagandeep had gevraagd om de explosie uit te voeren in een rechtbank in Ludhiana.

(Invoer – Neeraj Gaur)

Live uitzending

    ,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button