Today News

Het antwoord op elke vraag over het vaccin: moeten kinderen het krijgen? Wat is het verschil tussen voorzorgsdoses en boosterdoses?

Beluister de podcast hier:

Nieuw-Delhi: In het geval van Kovid gaat India nu een nieuw tijdperk in. En in deze nieuwe tijd worden ook kinderen tussen de 15 en 18 jaar ingeënt tegen Kovid. Als u een kind van deze leeftijd in huis heeft, is het DNA van vandaag voor uw gezin. Elke ouder in het land wil weten hoe hun kinderen gevaccineerd moeten worden. Dus vandaag zullen we u al deze informatie geven.

Vaccinatie begint op 16 januari

De coronavaccinatie in India is dit jaar op 17 januari van start gegaan. Dat betekent dat er tot nu toe slechts 345 dagen zijn verstreken. Er is minder dan een jaar verstreken. Niettemin heeft India 61 procent van de mensen ouder dan 18 jaar gevaccineerd met twee doses van het vaccin en 90 procent met één dosis. In totaal zijn er tot 21.00 uur vanavond in totaal 141 crore 80 lakh doses vaccin in het land gegeven. U realiseert zich dat in de vroege stadia de taak van het toedienen van ten minste één dosis voor personen ouder dan 18 jaar bijna voorbij is. Daarom heeft het kabinet besloten om deze campagne in de tweede fase te starten. En in dit stadium worden kinderen van 15 tot 18 jaar gevaccineerd.

Duidelijke twijfels over vaccinaties voor kinderen

Er zijn 8 tot 10 crore kinderen van deze leeftijd in ons land. En deze kinderen zullen ook als volledig gevaccineerd worden beschouwd na ontvangst van twee doses van het vaccin. Dat betekent dat ze net als mensen ouder dan 18 jaar twee doses moeten nemen. En volgens hem zal de overheid in totaal 16 crore tot 20 crore doses nodig hebben. Nu is de vraag hoe zal dit vaccin worden toegepast? Het antwoord is heel eenvoudig. Net zoals de ouders van elk gezin zich hebben geregistreerd in de Cowin-app van de regering van India en de Arogya Setu-app om zich te laten vaccineren, zo moeten ook zij hun kinderen registreren.

Alleen baby’s geboren vóór 2007 worden gevaccineerd

Op dit moment is het eerste dat u in gedachten moet houden, dat baby’s die in 2007 of eerder zijn geboren, in aanmerking komen voor het vaccin. Als uw kind in 2008 of later is geboren, is zijn inschrijving niet geldig. Het registratieproces begint op 1 januari, dus je kunt vandaag nog de tijd nemen om je te registreren als je wilt.

Aadhaar-kaart of school-ID-kaart is vereist voor kinderen

Kinderen onder de 18 jaar hebben geen rijbewijs of kiezerspas, daarom heeft de overheid besloten dat kinderen zich kunnen registreren door hun Aadhaar-kaart te uploaden in de Covin-app. Op dit moment is er geen minimumleeftijd voor het maken van een Aadhaar-kaart in India. Als u wilt, kunt u een Aadhaar-kaart laten maken op de dag van geboorte van het kind. Met andere woorden, het is te hopen dat elk kind vandaag een Aadhaar-kaart zal hebben. Zelfs als je geen Aadhaar-kaart hebt, hoef je je nergens zorgen over te maken. U kunt zich ook registreren door uw school-ID-kaart te uploaden in de Cowin-app. Laten we alle kinderen en hun ouders nogmaals vertellen dat hun registratie de Aadhaar-kaart van de kinderen of hun school-ID-kaart vereist.

De inschrijving start vanaf 1 januari

Als ouders hun kinderen willen vaccineren, kunnen ze inloggen op de Cowin-app en Arogya Setu-app vanaf het nummer waarmee ze zich hebben geregistreerd. Op één nummer kunnen in totaal vier personen worden ingeschreven. Kunt u zich niet inschrijven met het oude mobiele nummer, dan kunt u vanaf het nieuwe nummer ook een slot reserveren om uw kinderen te vaccineren. Het registratieproces start vanaf 1 januari en de vaccinatie start vanaf 3 januari.

Er zijn twee vaccins beschikbaar voor 15- tot 18-jarigen

Het land heeft momenteel twee vaccins voor 15- tot 18-jarigen. Een daarvan is Kovacin van India Biotech en de andere is Zydus Cadillac Zykov-D. Het belangrijkste hier is dat de naam van de goedkeuring van vaccins is gegeven door de Comptroller General of Drugs of India. En deze twee vaccins zijn goedgekeurd voor kinderen van 12 tot 18 jaar oud. Maar zelfs toen, na een lange evaluatie, besloot de regering aanvankelijk om het vaccin alleen in te voeren voor kinderen van 15 tot 18 jaar. In eerste instantie zal Covaxin echter alleen bij kinderen worden toegepast. Omdat de overheid meer wil onderzoeken over het Zydus Cadillac-vaccin en dit vaccin in eerste instantie dus alleen beschikbaar zal zijn voor personen ouder dan 18 jaar. Het zal echter niet worden gebruikt bij mensen jonger dan dat.

3 miljoen vaccindoses per dag voor personen ouder dan 18 jaar

Momenteel worden er in het land gemiddeld 3 miljoen doses vaccin gegeven aan mensen ouder dan 18 jaar. Als er daarom elke dag 3 miljoen kinderen tussen de 15 en 18 jaar worden gevaccineerd, dan zal de overheid alle kinderen van deze leeftijd binnen 33 dagen vaccineren. Maar als er dagelijks slechts 1,5 miljoen vaccins worden gegeven, duurt het 66 dagen voordat deze kinderen slechts één vaccin krijgen. Dat is iets meer dan twee maanden. Voor kinderen kan er een interval van 28 dagen zijn tussen twee doses van het vaccin. En we hebben geleerd dat, net zoals de regering van India gratis vaccinaties verstrekt aan alle overheidsziekenhuizen in het land, kinderen ook gratis zullen worden gevaccineerd. Ouders die het vaccin in een privéziekenhuis willen krijgen, moeten ongeveer Rs 1.100 betalen voor een enkele dosis Covaxin.

Moeten kinderen gevaccineerd worden?

De grondgedachte hierachter is dat de epidemie vanaf het begin een kleine impact heeft gehad op kinderen. En van de kinderen die coronaire hartziekten hebben gehad, hebben er maar heel weinig ziekenhuisbehandeling nodig gehad. In dit geval zou vaccinatie tegen de ziekte niet veel effect hebben op kinderen. Maar wij vinden dat de gezondheidsorganisaties en wetenschappers van het land meer moeten worden gehoord dan wat u hierover heeft gehoord. En de gezondheidsinstanties van het land zeggen dat deze twee vaccins veilig zijn voor uw kinderen. Hiervan kwamen de resultaten van de laatste test van covacine in augustus van dit jaar en deze test werd als succesvol beschouwd. Een ander probleem is dat India niet het enige land is waar kinderen onder de 18 jaar worden ingeënt.

De bijwerkingen van het vaccin op kinderen zijn verwaarloosbaar in deze landen

In de Verenigde Staten, Italië en Canada worden kinderen van vijf jaar of ouder gevaccineerd. Vaccinatie is beschikbaar voor 6-jarigen in Indonesië, Zuid-Korea, Australië, 12-jarigen in het Verenigd Koninkrijk, de Filippijnen, Brazilië, Colombia, Spanje, Griekenland, Ierland en 2-jarigen in Cuba. En in deze landen zijn er verschillende gevallen geweest van bijwerkingen van vaccins op kinderen.

Een voorzorgsdosis van het vaccin

Nu vertellen we u over de voorzorgsdosis van het vaccin, die zal worden gegeven aan oudere mensen ouder dan 60 jaar met een ernstige ziekte die al twee doses van het vaccin hebben gekregen. Premier Narendra Modi heeft hiervoor specifiek de term Precautionary Dose gebruikt. U moet dus het verschil begrijpen tussen de voorzorgsdosis en de boosterdosis.

Boosterdoses van het vaccin worden in meer dan 50 landen toegediend

Boosterdoses van het vaccin worden momenteel in meer dan 50 landen over de hele wereld gegeven. In deze landen wordt het ook wel de derde dosis van het vaccin genoemd, inclusief de boosterdosis. Wetenschappers zijn van mening dat na toediening van beide doses van het vaccin gedurende enkele maanden, hun effecten op het lichaam afnemen. En het vaccin blijft zijn effectiviteit verliezen. Dat is de reden waarom het wordt verhoogd, dat wil zeggen, de kracht ervan wordt verhoogd. Daarom wordt het een boosterdosis genoemd. Alle mensen ouder dan 18 jaar komen in aanmerking voor de boosterdosis in alle landen waar deze wordt toegepast. En dat is wat de boosterdosis anders maakt dan de waarschuwingsdosis.

Bij welke ziekten kunnen volwassenen een boosterdosis krijgen?

Voorzorg betekent een vaccin dat uit voorzorg wordt toegepast. Dat wil zeggen, deze dosis zal uit voorzorg worden toegediend. En alleen die mensen die ouder zijn dan 60 jaar en die een ernstige ziekte hebben. Ga ervan uit dat de ouderen in uw huishouden geen ernstige ziekte hebben en deze voorzorgsdosis dus niet hoeven in te nemen. Hoewel je misschien denkt dat alleen volwassenen deze doses krijgen bij welke ziekte dan ook, kan het maar bij 22 ernstige ziekten voorkomen. U kunt de volledige lijst op uw tv-scherm zien. Ze hebben diabetes, kanker, nierziekte. En er zijn aandoeningen van de luchtwegen. Als het een boosterdosis was, zou het geen ziekte hebben. Deze dosis zal dan aan alle volwassenen ouder dan 60 jaar worden gegeven. Dit zal u toelaten om het verschil tussen de twee te begrijpen

Vaccinatie voor voorzorgsdoses vanaf 10 januari

Het voorzorgsdosisvaccin gaat in vanaf 10 januari. En inschrijven kan vanaf 7 januari. Ook moet u het doktersattest en de nodige documenten bij het Vaccincentrum tonen om te bewijzen dat u een van deze 22 ziekten heeft. Dan wordt u gedoseerd. Uit voorzorg zal deze dosis ook worden toegepast op eerstelijnswerkers, gezondheidswerkers en artsen. We hebben vernomen dat degenen die 9 maanden geleden de tweede dosis hebben gekregen, vanaf 10 januari de waarschuwingsdosis kunnen krijgen. Dit betekent dat er een interval van ten minste 9 maanden zal zijn tussen de tweede en derde dosis.

    ,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button