Today News

Hoe belangrijk is Kanpur voor premier Modi? Ontdek de ongehoorde verhalen van de stad

Nieuw-Delhi: Premier Narendra Modi heeft vandaag de Kanpur-metro ingehuldigd. Hij kocht een kaartje en reisde met de metro, en tijdens zijn reis stonden duizenden mensen op de daken van huizen rond de metrolijn, in de hoop dat premier Modi hen door de ramen van de metro zou zien. Evenzo stonden duizenden mensen op de weg om hem te begroeten.

Metro ter waarde van Rs 11.000 crore in Kanpur

Vandaag zullen we u vertellen wat het belang van Kanpur is bij deze verkiezingen en tegelijkertijd zullen we u vertellen wat de plaats van Kanpur is in de geschiedenis van ons land. Ooit werd Kanpur het Manchester van het Oosten genoemd. Maar nu Kanpur wordt beschouwd als de smerigste stad ter wereld en de mensen van Kanpur op de pilaren en stations van de metro begonnen te spugen zodra ze de metro ter waarde van Rs 11.000 crore hadden. Dit is het meest trieste aspect van ontwikkeling, waarover we je vandaag zullen vertellen.

De premier nam ook deel aan de oproepingsceremonie van IIT Kanpur. Tijdens de ceremonie stonden enkele studenten in een andere zaal en luisterden praktisch naar de premier. Dus na zijn toespraak had de minister-president ook een ontmoeting met deze studenten. Op dat moment zag men hem ook luchtig praten met de studenten. Premier Modi heeft via dit programma ook de mantra van het zelfredzame India aan het land meegegeven.

De metro zal de stad ontwikkelen

Vandaag sprak premier Modi ook met de begunstigden van het regeringsproject tijdens zijn openbare bijeenkomst in Kanpur. Maar bij zijn terugkeer vertrok het vliegtuig van de premier vanwege het slechte weer niet van Kanpur, maar vloog hij over de weg naar Lucknow en keerde van daaruit met een speciale vlucht terug naar Delhi.

Een totaal van Tk 11.000 crore is besteed aan het Metro-geschenk dat premier Narendra Modi in Kanpur heeft gegeven. Dit zal niet alleen verlichting bieden aan de mensen die last hebben van verkeersopstoppingen, maar ook de mogelijkheid vergroten om te investeren in Kanpur, de financiële hoofdstad van Uttar Pradesh. Investeringen in elke stad zijn afhankelijk van de connectiviteit. Ten tweede hoopt de BJP dat de Kanpur Metro er ook voor zal zorgen dat meer mensen naar de stembus gaan. Kanpur is een district grenzend aan Lucknow, de hoofdstad van Uttar Pradesh en heeft een groot aantal industriële units.

Kanpur is het industriële centrum van het land

Door meer industriële units heeft dit district nu andere districten van Purbachal rechtstreeks met zichzelf verbonden. Omdat de handelsroute in deze districten Kanpur werd. Je realiseert je dat Kanpur een enorme markt is voor kleine steden en districten. Dus welke veranderingen hier ook plaatsvinden, het zal ook zijn weerslag hebben in de rest van de districten. Kanpur heeft in totaal 10 montagestoelen, waarvan er 7 in handen zijn van de BJP. Hieruit kun je begrijpen waarom Kanpur belangrijk is voor premier Modi.

Ooit werd Kanpur het Manchester van het Oosten genoemd. Maar nu Kanpur wordt beschouwd als de smerigste stad ter wereld en de mensen van Kanpur op de pilaren en stations van de metro begonnen te spugen zodra ze de metro ter waarde van Rs 11.000 crore hadden. Dit is het meest trieste aspect van ontwikkeling.

Hoe is de stad anoniem geworden?

Vandaag moet je ook iets weten over de geschiedenis van Kanpur. Ooit stond de stad Kanpur bekend als een groot en machtig industrieel gebied. Maar na de onafhankelijkheid was het gebied zo verwaarloosd dat er stof begon op te hopen in de fabrieken waarvan de verhalen in het Westen werden verteld, en Kanpur werd geleidelijk vergeten.

De oude naam van Kanpur was Kanhaiyapur, wat later Kanhapur werd en na Kanpur begon men het Kanpur te noemen. Er wordt aangenomen dat de stad werd gesticht door Hindu Singh Chandel, koning van Sanchedi, die een grote toegewijde was van Heer Krishna, en ter ere van hem noemde hij het Kanhaiyapur. Kanhaiya is ook een naam van Heer Krishna. In sommige oude documenten wordt deze stad echter ook Karanpur genoemd, wat verwant is aan Karna, de krijger van Mahabharata. Omdat men gelooft dat Karna de stad Kanpur heeft gesticht en in zijn naam werd deze stad Kanpur van Karna.

De fabriek van de Britse overheersing

In de 18e eeuw, toen de Britse Oost-Indische Compagnie haar controle over verschillende delen van India consolideerde, kwam het te weten over Kanpur. De lokale handel was groter dan in andere steden en grote hoeveelheden grondstoffen en voedselgranen werden vervoerd naar andere districten en staten. Met het oog hierop hebben de Britten hier alles in het werk gesteld om Kanpur onder hun controle te krijgen.

In 1803 was de stad een belangrijk centrum van de Britse regering geworden. In hetzelfde jaar riepen de Britten de stad uit tot district. Hoewel de Britten het destijds Kaunpur (Kanpur) noemden. In het begin van de 19e eeuw begonnen de Britten de stad om te bouwen tot een cantonment. Met andere woorden, hier werden kazernes en artillerie gebouwd voor Britse en Indiase troepen. De Britten richtten om twee redenen ook grote leer- en katoenfabrieken en fabrieken op in de stad.

Kanpur was belangrijk voor het bedrijfsleven

De eerste Kanpur Hall is een stad gelegen aan de oevers van de rivier de Ganges en de rivier de Ganges voegt zich bij de Golf van Bengalen. De Britten dachten dat het niet uitmaakt hoeveel ze in de stad produceerden, het zou gemakkelijker zijn om via de Ganges de haven van Calcutta te bereiken. De tweede Kanpur was verbonden met de Sher Suri-route, die zich uitstrekte van Calcutta tot Pakistan. Dat vroeger deel uitmaakte van het onverdeelde India. Ook voor de Britten was het gemakkelijk om op deze manier zaken te doen. De Britten dachten dat als ze Kanpur zouden vestigen, de handel gemakkelijker voor hen zou zijn en troepen betere toegang zouden hebben tot het gebied rond Kanpur.

Toen, in de negentiende eeuw, richtten de Britten grote molens op in de stad. De stad heet East Manchester op de wereldkaart. Toen de Industriële Revolutie in de jaren 1820 in Groot-Brittannië begon, werd voor het eerst de grootste kledingfabriek ter wereld opgericht in Manchester, Groot-Brittannië. Later werd een soortgelijke fabriek opgericht in Kanpur. Daarom heette deze stad ooit East Manchester.

18.000 fabrieken in de stad

Tijdens de opstand van 1857 werd de stad echter ook overspoeld door een opstand tegen de Britten, en rebellen begonnen mensen van Engelse afkomst te vermoorden. Door deze ontwikkeling werd de Britse bezetting van Kanpur verzwakt en werd de handel aangetast. In de daaropvolgende jaren werd het verhaal echter hetzelfde als voorheen. Zelfs na de onafhankelijkheid was de positie van Kanpur in de industrie van het land erg hoog. Maar later begon de verwaarlozing van politiek en politici de kunsttraditie van deze stad te verzwakken.

In 2010 werden veel grote fabrieken en fabrieken in Kanpur verplaatst naar andere districten en staten. Ook al is de industriële macht van deze stad afgenomen, er staan ​​hier nog 16 duizend fabrieken. De regio domineert nog steeds het oosten. Dus als de metro in deze stad wordt geïntroduceerd, zullen hier veel veranderingen te zien zijn.

    ,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button