Today News

Kalicharan Maharaj bleef bij zijn toespraak, gaf de video vrij en zei – geen spijt

Raipur: Na het indienen van een zaak in Raipur, de hoofdstad van Chhattisgarh, voor het maken van denigrerende opmerkingen over Mahatma Gandhi, heeft de zogenaamde religieuze goeroe Kalicharan Maharaj gezegd dat hij geen spijt heeft. Kalicharan maakte denigrerende opmerkingen tegen de vader van de natie en prees zijn moordenaar Nathuram Godse tijdens zijn toespraak op de laatste dag van de tweedaagse Dharma Sangsad op Ravanabhatha-grond hier op zondagavond. De regerende partij heeft een zaak aangespannen tegen de leiders van het Congres en de politie probeert Kalicharan te arresteren. Tegelijkertijd rechtvaardigde Kalicharan, nadat hij een zaak tegen hem had aangespannen in Raipur, zijn opmerkingen door een video vrij te geven.

Kalicharan zegt: Gandhi wordt niet beschouwd als de vader van de natie

In de video zei Kalicharan: “Er is een FIR tegen mij ingediend wegens het beledigen van Gandhi. Hier heb ik geen spijt van. Hij zei: ‘Ik beschouw Gandhi niet als de vader van de natie. Als de straf voor het spreken van de waarheid de dood is, dan is het acceptabel.’

Kalicharan heeft de video vrijgegeven

Naar aanleiding van de opmerkingen heeft de politie van het Raipur-district een zaak geregistreerd tegen Kalicharan op grond van secties 505 (2) van het Indiase wetboek van strafrecht (uitspraken die aanzetten tot vijandigheid, haat of vijandigheid tussen verschillende klassen) en sectie 294 (obsceen gedrag). District hoofdinspecteur van politie Prashant Agarwal zei dat hij informatie had ontvangen dat Kalicharan een video had vrijgegeven. Hij zei dat de politie de zaak onderzoekt en de verdachte probeert te arresteren. Agarwal zei dat na zijn toespraak op zondag informatie was ontvangen dat Kalicharan de Dharma Sangsad had verlaten en dat het politieteam hem was gaan zoeken.

    ,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button