Today News

Kolkata: ‘s werelds meest gruwelijke moord op zamindar, de hele wereld was geschokt

Calcutta: In 1933 vond in Calcutta een genocide plaats die niet alleen het land maar de hele wereld schokte. Het nieuws van deze moord ging enkele dagen door in de buitenlandse media. De samenzwering werd uitgevoerd op 26 november 1933 en binnen een paar dagen slaagde de moordenaar in zijn plan. Amarendra Chandra Pandey, een jonge zamindar, werd het slachtoffer van de samenzwering. Terwijl hij bij het treinstation van Howrah stond, kwam er een man naar hem toe met een vork in zijn hand.

Eerlijke broer vertelde kleine incidenten

De BBC meldt dat de 20-jarige Amarendra Chandra Pandey schreeuwde van de pijn, maar tegen die tijd was de man in de menigte verdwenen. Amarendra ging met enkele van zijn familieleden naar Pakur (nu gevestigd in Jharkhand). Ondanks dit incident besloot hij zijn reis voort te zetten. De familieleden wilden hem echter aanhouden in Calcutta en zijn bloed laten testen, maar plotseling bereikte zijn eerlijke broer Binayendra, tien jaar ouder dan Amarendra, het station zonder hem te informeren en zei hem door te gaan omdat het een klein incident was en hij kreeg klaar. .

Lees meer- Moeder sliep, vaders vuile ogen vielen op dochter; verkracht

De koorts stijgt en sterft

Drie dagen later keerde Amarendra met koorts terug naar Calcutta. De volgende dagen nam de koorts toe en werden zijn oksels opgezwollen en begon hij symptomen van een longziekte te vertonen. Toen, in de nacht van 3 december, raakte Amarendra in coma en stierf de volgende ochtend. Doktoren zeiden dat Amarendra stierf aan een longontsteking. Maar na zijn dood onthulde een laboratoriumrapport dat hij een dodelijke bacterie genaamd Yersinia pestis in zijn bloed had die de pest veroorzaakte.

Time Magazine noemde het ‘kiemdoding’

In de drie jaar voor Amarendra’s dood was er geen enkele plaag in Calcutta. Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje. Time Magazine noemde het ‘kiemdoding’. Tegelijkertijd noemde de Straits Times van Singapore het een ‘onderbroken arm mysterie’. Toen de politie de zaak onderzocht, bleek dat er sprake was van een gevaarlijke samenzwering. Een samenzwering werd uitgebroed om dodelijke bacteriën te halen uit een ziekenhuis in Bombay (nu Mumbai), 1900 km van Kolkata. De aanleiding voor deze samenzwering was een ruzie tussen de broers over familiebezit. Twee jaar na de dood van hun vader vochten de gebroeders Pandey om het koninkrijk Pakur, beroemd om zijn kolen- en steenwinning.

Zo’n samenzwering

Volgens gerechtelijke documenten werd het complot om Amarendra te vermoorden waarschijnlijk uitgebroed in 1932 toen Binayendra’s goede vriend Dr. Taranath Bhattacharya probeerde een bacteriële pestcultuur uit een medisch laboratorium te halen. Maar in deze poging faalden ze. In 1933 kwam Binayendra naar Bombay, waar hij, samen met Bhattacharya, twee dierenartsen omkocht om een ​​kweek van pestbacteriën uit het Hefkin Institute te verdrijven. Binendra ging naar de markt en kocht ratten zodat ze als serieuze wetenschappers konden worden gezien. De twee kwamen toen aan in het Arthur Road Infectious Diseases Hospital waar de kweek werd bewaard.

Drie maanden na de moord gearresteerd

Gerechtelijke documenten zeggen dat Binayendra toestemming heeft gevraagd aan de autoriteiten die hier aanwezig zijn om zijn bevriende arts in het laboratorium te laten werken voor de vermeende behandeling. Er is echter geen bewijs dat Bhattacharya enige vorm van experiment in het laboratorium heeft gedaan. Op 12 juli, vijf dagen nadat hij toestemming had gekregen om in het laboratorium te werken, maakte Bhattacharya plotseling zijn werk af en ging met Binendra naar Calcutta. De twee werden in februari 1934, drie maanden na de moorden, door de politie gearresteerd. Onderzoekers spoorden Binayendra’s reisdocumenten op, hotelrekeningen in Bombay, zijn handschrift in het hotelregister, berichten die naar het laboratorium waren gestuurd en bonnetjes van een rattenkoopwinkel.

De behandeling van de zaak duurde negen maanden

Het proces duurde negen maanden. De rechtbank zei dat het bewijs aantoonde dat de beschuldigde pestbacteriën had gestolen uit een ziekenhuis in Bombay en naar Calcutta kon worden gebracht en in leven gehouden tot 26 november 1933. De rechtbank zei dat Binayendra en Bhattacharya de hulp hadden ingeroepen van een huurmoordenaar met geld om Amarendra te vermoorden. Beiden zijn in deze zaak ter dood veroordeeld. Tijdens de behandeling van het beroep dat in de zaak in 1936 was ingediend, zette de High Court de straf echter om in levenslange gevangenisstraf. De andere twee artsen die in de zaak waren gearresteerd, werden vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. De rechter die de zaak behandelde merkte op dat “dit waarschijnlijk een speciaal geval is in het strafrechtelijk verleden”.

    ,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button