Today News

Kunnen de verkiezingen vanwege corona worden afgelast? Ontdek wat de voormalige Chief Election Commissioner zei

Nieuw-Delhi: Er zijn bedreigingen van Kovid en Omicron in het hele land, met parlementsverkiezingen in vijf staten die volgend jaar zullen plaatsvinden, in een situatie waarin voormalig hoofdverkiezingscommissaris SY Qureshi zijn mening heeft gegeven over het uitstellen van de parlementsverkiezingen en het houden van verkiezingsbijeenkomsten.

Vergadering gehouden op maandag

In feite vond er maandag een belangrijke ontmoeting plaats tussen de verkiezingscommissie van India en het ministerie van Volksgezondheid van de Unie ter voorbereiding van de komende parlementsverkiezingen. Tijdens de vergadering diende het ministerie van Volksgezondheid een rapport in bij de kiescommissie over de prevalentie van Omicron in de kiesdistricten.

Verklaring van SY Qureshi

In dit verband vertelde voormalig hoofdverkiezingscommissaris SY Qureshi aan IANS dat de verkiezingscommissie de balans opmaakt van alle situaties, inclusief de politieke situatie, veiligheidsmaatregelen en medische gezondheid. Het uitstellen van de verkiezingen zou een schending van de grondwet zijn, daar bestaat geen twijfel over. Het is beter om bijeenkomsten te verbieden, deze regel zal gelden voor alle politieke partijen.

Lees meer: ​​Mamata’s grote klacht tegen Centrum, ‘22.000 patiënten krijgen geen medicijnen na verbod’

Mogelijk is er in januari nog een bijeenkomst

Volgens bronnen kan de verkiezingscommissie begin januari opnieuw bijeenkomen met het ministerie van Volksgezondheid. Voorafgaand aan de vergadering van maandag werd gespeculeerd dat de verkiezingscommissie zou kunnen besluiten de parlementsverkiezingen uit te stellen, maar volgens de ontvangen informatie is er tot nu toe geen besluit genomen tijdens de vergadering.

Gevallen kunnen oplopen tot 25%

Tegelijkertijd heeft de verkiezingscommissie de minister van Volksgezondheid Rajesh Bhushan gevraagd naar de omvang van de verspreiding van de infectie in de komende drie maanden. 25 procent stijging.

Lees meer: ​​Angst voor Omicron in India! Na Delhi-UP, dit keer ook avondklok in deze staat

De toestand van de eerste dosis is bevredigend

Ook stelde de vergadering dat de toestand van de eerste dosis coronavaccin in vijf kiesdistricten bevredigend is. Tegelijkertijd heeft 70 procent van de mensen in deze staten de eerste dosis van het coronavaccin gekregen. In Uttar Pradesh kreeg 63 procent en in Punjab 8 procent de eerste dosis corona. In Goa en Uttarakhand kreeg 100 procent van de mensen de eerste dosis coronavaccin, terwijl in Manipur 70 procent de eerste dosis corona kreeg.

(Invoer – IANS)

Live uitzending

    ,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button