Today News

Nieuwe informatie over kindervaccins en boosterdoses voor volwassenen, deze verandering vindt ook plaats op de Kevin Portal

Nieuw-Delhi: Adolescenten van 15-18 jaar krijgen vanaf 3 januari volgend jaar het anti-covidvaccin (Covid19-vaccin(Alleen voor India Biotech)India Biotech(Vaccin ‘Kovacin’)Covacin) Zal waarschijnlijk beschikbaar zijn. Dat melden officiële bronnen. Hierdoor zullen gezondheidswerkers en eerstelijnswerkers en mensen ouder dan 60 jaar die aan ernstige ziekten lijden, de eerste twee doses en de derde dosis van hetzelfde vaccin krijgen.

Ook jongeren krijgen het coronavaccin

Laat het bekend zijn dat premier Narendra Modi zaterdagavond in een bericht aan de natie heeft aangekondigd dat vanaf 3 januari een anti-covidvaccincampagne voor adolescenten tussen de 15 en 18 jaar zal worden gelanceerd, waar gezondheids- en eerstelijnswerkers waarschuwing vanaf 10 januari. Dosis ‘d.w.z. de derde dosis zal worden toegepast.

De beslissing van Amicron te midden van groeiende bedreigingen

De beslissing komt te midden van een golf van Kovid-gevallen waarbij de ‘Omicron’-vorm van het virus betrokken is. India Biotech’s ‘Kovacin’ is momenteel het enige anti-Covid-19-vaccin dat vanaf 3 januari aan adolescenten van 15-18 jaar zal worden gegeven, aldus een officiële bron.

‘Jacob-D’ is nog niet opgenomen in het vaccinatieprogramma

Hij zei dat de geschatte populatie van deze categorie zeven tot acht crore is. Volgens bronnen is het Zydus Cadillac-vaccin ‘Jacob-D’ nog niet opgenomen in het vaccinatieprogramma van het land, zelfs niet voor volwassenen. Het werd echter op 20 augustus door de Drug Controller goedgekeurd voor gebruik in noodgevallen, waardoor het het eerste vaccin in het land is dat aan 12-18-jarigen wordt gegeven.

Wat is het verschil tussen de tweede en derde dosis?

Het interval tussen de tweede en derde dosis van het Covid-19-vaccin kan variëren van negen tot twaalf maanden. Aan de Covin Portal vinden de nodige aanpassingen plaats zodat een nieuwe categorie vaccins kan worden geregistreerd.

Kovacin voor kinderen ouder dan 12 jaar

De Indiase Drug Controller General (DCGI) keurde vrijdag een zelfgemaakt covacinevaccin goed voor noodgevallen bij kinderen ouder dan 12 jaar, maar legde bepaalde voorwaarden op.

Live uitzending

    ,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button