Today News

Premier Modi werd de eerste passagier op de Kanpur Metro, vergezeld van CM Yogi

Kanpur: Vandaag (dinsdag) heeft premier Narendra Modi het Kanpur Metro Rail Project ingehuldigd. Premier Modi stapte aan boord van de metro op het IIT Kanpur-metrostation en werd de eerste passagier van de dienst. Hij werd vergezeld door de minister van de Unie Hardeep Singh Puri en de eerste minister van Uttar Pradesh, Yogi Adityanath.

Kanpur Metro zal deze faciliteiten hebben

Het Kanpur Metro Rail Project bestaat uit twee gangen en is 32,5 km lang. De eerste corridor van IIT-Kanpur naar Nawabasta is 23,8 km lang en de tweede corridor van Chandrashekhar Azad Agricultural University naar Barra-8 is 8,6 km lang. De metrodienst zal vanaf woensdag dagelijks beschikbaar zijn van 8u tot 22u elke dag. In eerste instantie zullen tickets met QR-codes beschikbaar zijn en later zullen ook smartcards voor passagiers worden geïntroduceerd.

Lees meer: ​​Punjab: Aantrekkelijke wedstrijd voor de stoel van CM, ‘Charanjit zal Charanjit betwisten’

Kanpur Metro is gemaakt met Green Building Code

Weet dat Kanpur Metro in het prioriteitsgedeelte rijdt met drie bussen van IIT-Kanpur naar Motijheel. Vanwege de strikte naleving van codes en normen voor groen bouwen, is het gecertificeerd met ISO-14001-certificering voor milieubeheer en ISO-45001-certificering voor veiligheidsbeheer. Het project is ontworpen volgens de Green Building Code, waardoor het milieuvriendelijk is.

Het werk van Kanpur Metro is in twee jaar voltooid

Het is opmerkelijk dat alle negen stations in de Priority Corridor zijn gecertificeerd met Platinum Ratings door de Indian Green Building Council (IGBC). Op 15 november 2019 heeft Yogi Adityanath de civiele bouwwerkzaamheden van Kanpur Metro ingehuldigd. De proefvaart van Metro vond dit jaar plaats op 10 november.

(Invoer – IANS)

Live uitzending

    ,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button