Today News

Rajya Sabha-lid Mahendra Prasad sterft, premier Modi rouwt

Nieuw-Delhi: Janata Dal (United) Rajya Sabha-lid en industrieel Mahendra Prasad is overleden in een privéziekenhuis. Hij was 81 jaar oud. Maandag meldde de JD (U) dat Prasad zondagavond zijn laatste adem uitblies. Hij was lange tijd ziek.

Wie was dr. Mahendra Prasad?

Beschouwd als een van de rijkste parlementsleden, werd Prasad zeven keer gekozen in de Rajya Sabha en eenmaal in de Lok Sabha uit Bihar. Aristotle Pharmaceuticals is opgericht door Prasad, een bekend gezicht in de industrie. Premier Narendra Modi en Bihar Chief Minister Nitish Kumar rouwden om de dood van Prasad.

Lees meer: ​​​​Tweet van premier Modi voor Kanpur, ontdek wat het geschenk morgen zal zijn

Wat zei premier Modi?

Premier Modi zei: “Ik ben bedroefd door de dood van Rajya Sabha-lid Dr. Mahendra Prasad Ji. Hij diende vele jaren in het parlement en was betrokken bij veel maatschappelijk werk. Hij sprak altijd over het welzijn van Bihar en zijn mensen. Ik betuig mijn condoleances aan zijn familie. Om Shanti.’

Verklaring van Bihar Chief Minister Nitish Kumar

De hoofdminister van Bihar, Nitish Kumar, zei dat de dood van Prasad een groot verlies is voor de samenleving, de politiek en de industrie. Prasad werd in 1980 gekozen in de Lok Sabha op een congresticket. Prasad, die lange tijd in het Congres zat, trad later toe tot de Janata Dal, vervolgens de Rashtriya Janata Dal en vervolgens de JD (U).

Lees meer: ​​Premier Modi en Shah’s grootste zet in Kasjmir, zou verbaasd zijn om te weten!

‘Raja’ werd vaak voor de naam van Prasad geplaatst.

De naam van Prasad werd vaak voorafgegaan door het woord ‘koning’, wat aangeeft dat hij zich niet bekommerde om het politieke klimaat in zijn thuisstaat, en dat hij sinds 1985 in de Rajya Sabha was. Het was ook al enige tijd bekend dat wijlen parlementslid naar verschillende landen reisde en er zal nauwelijks een land zijn waarvan het paspoort niet is afgestempeld.

(Geef taal)

Live uitzending

    ,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button