Today News

Samen met Prayagraj werd ook de naam Akbar Allahabadi veranderd, de namen van vele dichters werden ook veranderd

Nieuw-Delhi: De Uttar Pradesh Higher Education Services Commission heeft de namen van beroemde Urdu-dichters uit Allahabad (nu Prayagraj) op hun website veranderd. Er is enorm veel opschudding geweest op sociale media over de naamsverandering van Urdu-dichters. De bevolking heeft scherpe kritiek op de commissie. De naam van de beroemde Urdu-dichter Akbar Allahabadi is veranderd in Akbar Prayagraj. Voor de namen van veel van dergelijke dichters is Allahabadi of Allahabad verschoven naar Prayagraj.

Verander de namen van deze dichters op de website van uphesc

Capture 38

Bedenk dat veel districten in UP zijn hernoemd tijdens het bewind van CM Yogi. De naam van Allahabad is ook veranderd in Prayagraj. Nu heeft de UP Education Commission de namen van vele beroemde dichters veranderd in Prayagraj in plaats van Allahabad. Op de website van uphesc is de naam van dichter Akbar Allahabadi veranderd in ‘Akbar Prayagraj’, van Teg Allahabadi in Teg Prayagraj en de naam van Rashid Allahabadi in Rashid Prayagraj.

De naam van onze sectie over de uphesc-website is gewijzigd

We vertellen u dat deze hele kwestie behoort tot het gedeelte over ons op de Engelse website van de Commissie. Historische en actuele kwesties met betrekking tot Allahabad (nu Prayagraj) worden vermeld in het gedeelte Over ons van de site. Ook is er sprake van persoonlijkheid.

Het probleem wordt besproken op sociale media

De kwestie van het veranderen van de namen van dichters gaat viraal op sociale media. Op Twitter krijgen mensen verschillende reacties. Mensen genieten van deze stap van de commissie door de screenshot van het gedeelte over ons op de website te delen.

Live uitzending

    ,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button