Today News

Spanningen lopen op door Omicron, 6 passagiers uit risicolanden komen hier positief

Bombay: Zes passagiers die in Maharashtra aankwamen uit andere risicolanden, waaronder Zuid-Afrika, bleken besmet te zijn met het coronavirus en hun monsters werden opgestuurd voor genoomsequencing. De gezondheidsafdeling van Maharashtra heeft dinsdag de gegevens vrijgegeven uit bezorgdheid over de nieuwe vorm van corona, Omicron.

Geïnfecteerd in deze gebieden

De passagiers uit Zuid-Afrika en andere landen ontmoetten elkaar op de grenzen van Mumbai Municipal Corporation, Kalyan-Dombivali, Mira-Vyander en Pune Municipal Corporation. Twee passagiers uit Nigeria werden gevonden in het Pimpri-Chinchwad Corporation-gebied naast Pune.

De gezondheidsafdeling zei: ‘Momenteel zijn er 6 reizigers die naar de staat zijn gekomen vanuit Zuid-Afrika of andere risicolanden die tijdens het onderzoek besmet zijn bevonden. Er zijn monsters verzonden voor genoomsequencing en er wordt geprobeerd degenen te lokaliseren die met hen in contact zijn gekomen. Al deze passagiers hebben, hoewel ze bij het onderzoek besmet bleken te zijn met corona, allemaal ofwel asymptomatische ofwel milde symptomen.

De WHO noemt het een ‘variant van bezorgdheid’

Op 26 november noemde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een nieuwe vorm van coronavirus die in Zuid-Afrika en enkele andere landen als Omicron verscheen. De WHO heeft de Omicron-variant uitgeroepen tot ‘variant of concern’. Experts vrezen dat het virus door genetische mutaties unieke eigenschappen kan hebben.

Hoewel deze nieuwe vorm de kans op infectie heeft vergroot, is het nog onduidelijk of het een ernstige ziekte zal veroorzaken en of het kan beschermen tegen immuniteit. Meer informatie wordt in de komende twee weken verwacht.

Handleiding voor het bijwerken van het centrum

De afdeling zei dat daarnaast de passagiers van wie het RT-PCR-testrapport negatief was, ook zeven dagen in quarantaine worden gehouden voordat ze opnieuw worden onderzocht. “Als blijkt dat ze opnieuw geïnfecteerd zijn, zullen hun monsters worden verzonden voor genoomsequencing”, aldus het gezondheidsbulletin.

Lees meer: ​​​​Deze bloedgroepen lopen meer risico dan covid, nieuwe onderzoeksclaims

Volgens de richtlijnen van het Centrum zullen RT-PCR-tests willekeurig worden uitgevoerd op 5 procent van de passagiers die aankomen uit andere dan de genoemde landen, en geïnfecteerde monsters zullen worden verzonden voor genoomsequencing.

,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button