Today News

UP Verkiezing 2022: De ogen van politieke partijen in de Brahmaanse stembank, ontdek welke partij zich voorbereidt!

Nieuw-Delhi: Uttar Pradesh Assembly Election (UP Assembly Election 2022) is heel dichtbij. Alle politieke partijen maken zich zorgen over de Brahmaanse stembank. In de politieke arena van UP is de discussie over de zogenaamde onvrede van de brahmanen met de BJP in volle gang. Dat is de reden waarom de BJP een strategie uitwerkt om haar traditionele stembank, de Brahmaanse stembank, bijeen te houden.

De BJP heeft een panel gevormd

Op 26 december werd een bijeenkomst van UP BJP Brahmin-leiders gehouden in de residentie van BJP-verkiezingsleider Dharmendra Pradhan in Delhi. Het werd bijgewoond door 26 brahmaanse leiders uit Uttar Pradesh. Samen met Dharmendra Pradhan maakte ook Sunil Bansal, algemeen secretaris van de UP BJP, deel uit van de bijeenkomst. De bijeenkomst duurde ongeveer drie uur in Delhi. Deze belangrijke vergadering werd bijgewoond door plaatsvervangend CM van UP Dr. Dinesh Sharma, MP Dr. Mahesh Sharma, Minister van UP regering Srikanth Sharma, Brijesh Pathak, Satish Dwivedi, Anand Shukla, MP Ramapati Ram Tripathi, MP Shiv Pratap Shukla, Ajay Mishra, Teni Was. Hij was bezig met de verkiezingsstrategie.

Focus op deze strategie

Bronnen zeiden dat de vergadering advies had ingewonnen om de 12% Brahmaanse stembank in alliantie met de BJP te houden. Bovendien is besloten dat de belangrijkste leiders van de partij naar de brahmaanse gemeenschap moeten gaan en informeren over alle plannen van de centrale en deelstaatregering. Ze moeten ook vertellen hoe de bouw van de Kashi Bishwanath Corridor werd voltooid onder de BJP-regering. De bouw van de Ram-tempel is aan de gang en de BJP gaat door met alle culturele en spirituele agenda’s van het land. Niet alleen dat, hoe de SP- en BSP-regering de samenleving van de hogere kaste discrimineerde, moet ook worden vermeld in de brahmaanse samenleving.

Lees meer: ​​India plant ‘ISI’-samenzwering voorafgaand aan Punjab-peilingen

BJP geeft hoogste vertegenwoordiging aan brahmaanse gemeenschap

De bijeenkomst besprak verder dat de BJP-gemeenschap ook moet worden verteld dat de BJP meer vertegenwoordiging heeft gegeven aan de brahmaanse gemeenschap in UP en de centrale regering dan welke andere politieke partij dan ook. Over Yogi-regering in UP gesproken, CM Yogi Adityanath heeft 10 brahmaanse gezichten in zijn kabinet.

Tijdens een bijeenkomst in het huis van Dharmendra Pradhan, de BJP’s die verantwoordelijk is voor de parlementsverkiezingen in UP, werden alle brahmaanse leiders om verkiezingsadvies gevraagd en werden ze een voor een gehoord.

De invoer heeft het hoge commando bereikt

Na de bijeenkomst van 26 december ontmoetten de Brahmaanse leiders van de UP BJP op 27 december ook de nationale president van de BJP, JP Naddar. Tijdens de bijeenkomst zag BJP-parlementslid Shiv Pratap Shukla een foto van Lord Parashuram presenteren aan BJP-president JP Nadda. Zo is er een brief gegeven aan de minister van de UP-regering Brijesh Pathak.

In UP behoren meer dan 55 BJP MLA’s tot de brahmaanse gemeenschap. De BJP kan bij deze verkiezing ook het aantal tickets voor brahmanen verhogen. Over het algemeen kan worden gezegd dat de BJP geen enkel risico wil nemen met hun traditionele stembank. Omdat de oppositiepartijen hun best doen om de Brahmaanse stembank aan te trekken.

Voorbereidingen van de Socialistische Partij

Evenzo bouwde de Samajwadi-partij (SP) vóór de UP-verkiezingen ook een tempel van Lord Parashuram in een poging om brahmaanse kiezers aan te trekken om te vechten voor de 12% brahmaanse stemmenbank in UP. Op de 2e van het nieuwe jaar zal SP Supremo Akhilesh Yadav de Parashuram-tempel bezoeken en aanbidden.

SP leent OBC + Brahmaanse politiek

Na de ontmoeting van Bikash Dubey in Kanpur is er een vechtpartij ontstaan ​​in de politiek van Uttar Pradesh met de Brahmaanse stembank. In UP doen de drie politieke partijen SP, BSP en BJP hun best om deze stemmenbank aan te trekken.

Lees meer – Ga aan het begin van het nieuwe jaar naar deze 6 Jyotirlinga’s, IRCTC heeft dit speciale pakket gebracht

Onlangs trad Akhilesh Yadav met SP toe tot een machtige brahmaanse familie in het Oosten. De hele familie van Harishankar Tiwari uit Gorakhpur heeft zich aangesloten bij de SP. Op 12 december trad Harishankar Tiwari’s zoon Binoy Shankar Tiwari toe tot de SP, de MLA voor het Chillupar-kiesdistrict in Gorakhpur. Samen met Binoy Shankar Tiwari traden ook zijn broer Kushal Tiwari en Ganesh Shankar Pandey toe tot de SP. BJP MLA Joy Choubey vergezelde ook de SP op 12 december.

Waar gaan de Brahmaanse kiezers heen in 2022?

Of het nu BJP of BSP of Samajwadi Party is, alle Brahmaanse kiezers letten op. De Bahujan Samaj-partij heeft al een conferentie georganiseerd onder leiding van Satish Chandra Mishra om de brahmaanse gemeenschap te verenigen. Akhilesh Yadav werkt tegenwoordig in de niet-Yadav OBC-stembank, terwijl hij probeert de brahmaanse gemeenschap te verbinden met de SP. In UP stemmen ongeveer 42% OBC en 12% brahmanen. In een dergelijk scenario bevindt het antwoord op de vraag wie de zegeningen van de brahmaanse kiezers in de komende UP-vergadering van 2022 zal krijgen, zich nog in de baarmoeder van de toekomst.

Live uitzending

    ,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button