Today News

Vervuiling heeft ademhalingsmoeilijkheden vergroot! De lucht in Delhi-NCR is giftig geworden, meer dan AQI 600

Vervuilingsniveaus in Delhi op de Nationale Dag van de Vervuilingscontrole; Weerupdate: Vandaag is het Nationale Vervuilingsdag. Ondanks het bevel van het Hooggerechtshof, het NGT-bevel en alle inspanningen van de centrale regering en de regering van Delhi, is de lucht in Delhi de afgelopen maand giftig gebleven.

AQI is boven 600

De luchtkwaliteitsindex (AQI) is vanmorgen verslechterd, wat de opwinding van de Delhiieten vergroot. Hier in sommige gebieden van NCR is AQI meer dan 600 geregistreerd. Dat is veel hoger dan het niveau dat de afgelopen tijd is opgetekend. De situatie is verslechterd door de vervuiling in alle delen van Delhi-NCR, waardoor mensen moeite hebben met ademhalen.

Verbluffende statistieken

Volgens het System of Air Quality and Weather Forecasting and Research (SAFAR) werd de luchtkwaliteitsindex van PM10 in Noida geregistreerd om 604 uur ‘s ochtends, terwijl PM 2,5 in Gurugram werd geregistreerd om 409. Kort daarvoor was het AQI-niveau van PM 10 in Noida echter opgeschoven naar 543.

Lees meer – ‘National anthem – how to sing national anthem, first learn this Mamata Banerjee’, de scherpe aanval van BJP MP

Over het algemene AQI-niveau van Delhi gesproken, PM 2.5-niveau werd geregistreerd op 382. AQI tussen nul en 50 wordt als ‘goed’ beschouwd, 51 en 100 worden als ‘voldoende’ beschouwd, 101 en 200 worden als ‘matig’ beschouwd, 201 en 300 worden als ‘slecht’ beschouwd, 301 en 400 worden als ‘zeer slecht’ beschouwd en 401 en 500 worden beschouwd als ‘catari’ Is.

‘Gaskamer Delhi’

In de afgelopen vijftig jaar is Delhi van tijd tot tijd een gach-kamer geworden. De vervuilingssituatie in Delhi is jaar na jaar verslechterd en soms zijn er grote stappen gezet om het te stoppen. Dr. JS Sharma, voorzitter van de Indian Association of Air Pollution Control, zei in een recent interview dat de hoeveelheid zwaveldioxide (So2) en stikstofdioxide (No2) in de luchtkwaliteitsindex (AQI) in de jaren 70 en 80 vergelijkbaar was naar het heden. Tijd. De vergelijking was veel meer. In de lucht van vandaag is de hoeveelheid stof in AQI hoger. Volgens JS Sharma was de hoeveelheid zwavel in de vorige brandstof erg hoog.

Zie ook: Hooggerechtshof berispt regering Delhi wegens vervuiling

IMD-waarschuwing

Zodra de maand december aanbreekt, begint de winter toe te nemen. Winter en winter kunnen de komende dagen in Delhi vallen. De Meteorologische Dienst (IMD) heeft donderdag regen voorspeld in de hoofdstad. Het kan vandaag regenen in Delhi en omgeving – Noida, Ghaziabad, Faridabad en Gurugram. Tegelijkertijd was er kans op regen in sommige steden in het westen van UP. Het is te hopen dat de vervuiling na de regen zal worden verlicht.

,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button