Today News

Vikram Misri, een Chinese expert, is de nieuwe plaatsvervangende NSA van het land geworden, zal hij rapporteren

Nieuw-Delhi: Veteraan-diplomaat Vikram Misri is aangesteld als plaatsvervangend nationale veiligheidsadviseur (plaatsvervangend NSA) van India in het secretariaat van de Nationale Veiligheidsraad van het land. De benoeming van Misri, een partijfunctionaris uit 1989 van de Indiase buitenlandse dienst (IFS), komt na bijna drie jaar als ambassadeur van India in China te hebben gediend.

Vikram Misri is een expert op het gebied van Chinees

Egypte heeft een plaatsvervangend nationaal veiligheidsadviseur aangesteld, zeiden functionarissen. Hij heeft verschillende functies bekleed bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en bij het kabinet van de premier. Vikram wordt beschouwd als een expert op het gebied van China. Hij heeft ook gediend in verschillende Indiase missies in Europa, Afrika, Azië en Noord-Amerika.

Nu zijn ze toegewezen aan China

De Indiase regering heeft Pradeep Kumar Rawat al aangesteld als de nieuwe ambassadeur van India in China. Tegelijkertijd zal Misri nu rapporteren aan de nationale veiligheidsadviseur van India, Ajit Doval (NSA Ajit Doval).

Deze functionarissen hebben belangrijke verantwoordelijkheden

Het is opmerkelijk dat Rajinder Khanna, Pankaj Saran en Dattatreya momenteel zijn geplaatst als plaatsvervangende NSA’s in de Challenge on the Border. Op al deze schouders rust ook een zeer belangrijke verantwoordelijkheid.

Meer informatie – PM Modi en Shah’s grootste zet in Kasjmir, zou verbaasd zijn om te weten

Wie is Vikram Misri met wie Chinese functionarissen het eens zijn?

In India heeft Ajit Doval, die een persoonlijkheid heeft als ‘James Bond’, zijn rechterhand. De regering heeft Vikram Misri aangesteld als plaatsvervangend NSA. Zijn benoeming is daarbij van groot belang. De betrekkingen van India met China zijn gespannen. In deze situatie zijn de Egyptenaren zich bewust van het Chinese deuntje.

Hij wordt beschouwd als een van de weinige mensen in het land met een diep begrip van China. Aan de andere kant, geboren in Srinagar, begrijpt hij de problemen van Kasjmir en hun subtiliteiten heel goed.

Heeft met drie premiers gewerkt

Hij wordt beschouwd als een expert op het gebied van China. Hij begrijpt Pakistan ook heel goed. Vikram heeft gediend als persoonlijk secretaris van Inder Kumar Gujral, Manmohan Singh en Narendra Modi. Hij was ook de ambassadeur van India in Spanje en Myanmar.

(Met taalinvoer)

Live uitzending

    ,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button