Today News

Wat is de wiskunde van film belastingvrij, is het echt goedkoop om films te kijken?

Nieuw-Delhi: De regering van Delhi heeft de film ’83’ vrijgesteld. De film is gebaseerd op de grote overwinning van India op het WK 1983. Na de belastingvrijstelling is er een hemelsbreed verschil in bioscoopkaartjes of blijkt het gewoon een probleem te zijn voor de kijkers.

Dat is de ticketprijs

Een bioscoopkaartje bestaat uit twee delen. Ten eerste de basisprijs en ten tweede de belasting erop. Beeldbudget direct verantwoordelijk voor de basisprijs. Tegelijkertijd wordt de belasting verdeeld tussen de deelstaatregering en de centrale overheid in de vorm van staats-GST en centrale GST.

Dit lijkt op een belasting

In december 2018 werden 2 belastingschijven vastgesteld voor bioscoopkaartjes, inclusief 12 procent belasting op tickets tot Rs 100 en 18 procent belasting op bovenstaande tickets.

Lees meer: ​​​​De Pakistaanse premier Imran deelde een video, zegt Manpower – de grens van schaamteloosheid!

Het GST-gedeelte van de staat is kwijtgescholden op het volledige ticket

Wanneer een staat een film belastingvrij verklaart, ziet hij af van een deel van de staat GST op het volledige ticket. Bezoekers moeten echter de oorspronkelijke prijs en centrale GST betalen. Als de ticketprijs hoger is dan Rs 100, wordt het ticket met slechts 9% van de oorspronkelijke prijs verlaagd. Als de oorspronkelijke prijs van een ticket bijvoorbeeld Rs. Aan de andere kant, als het ticket belastingvrij is, kost het ticket 436 roepies, waardoor er slechts 36 roepies overblijven.

Dit is veranderd in het geval van belastingen vroeger en nu

Volgens mensen verbonden aan de bioscoopzaal, toen de entertainmentbelasting werd geheven vóór GST, waren de voordelen van dergelijke maatregelen zichtbaar en heeft de trend zich sindsdien voortgezet. De staten hieven vervolgens verschillende tarieven tot 60 procent, wat leidde tot prijsverlagingen door de belastingvrije aangifte. Veel verlichting krijgt het publiek echter niet van de ticketprijs.

Live uitzending

    ,

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button